Αποχώρησε ο Άγγελος Δημητρόπουλος από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

Ηλιούπολη

Με μια εκτενή ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρ. Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης Άγγελος Δημητρόπουλος έκανε γνωστή την αποχώρησή του από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη». Η ενέργειά του αυτή εκδηλώθηκε μια σχεδόν εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση από την παράταξη ότι νέος επικεφαλής ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέχρι πρότινος επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της παράταξης Στάθης Ψυρρόπουλος. Προφανώς ο κ. Δημητρόπουλος είχε αντίθετη άποψη την οποία και αιτιολογεί στο κείμενό του:

«Παρά το γεγονός ότι το 2019 απέτυχα να επανεκλεγώ δημοτικός σύμβουλος και παρά την άμεση παραίτηση του αρχηγού της παράταξης Βασίλη Βαλασόπουλου, παρέμεινα ενεργός σε όλες τις προσπάθειες που επιχειρήθηκαν για να κρατηθεί η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» ζωντανή και όρθια.

Δυστυχώς, η πανδημία δεν μας επέτρεψε όλο το προηγούμενο διάστημα να συνεδριάσουμε όπως θα έπρεπε να συνεδριάσει μια δημοκρατική παράταξη και να εκφραστούν όλοι όσοι βρίσκονται κοντά σε αυτή. Ακόμα και έτσι, καταφέραμε -παρά τις αντιθέσεις- να συμφωνηθεί ένας «οδικός χάρτης» για την εκλογή νέου προέδρου της παράταξης.

• Συμφωνήσαμε τη διαδικασία εγγραφής μελών η οποία (για ανεξήγητο λόγο) ποτέ δεν ανακοινώθηκε δημόσια και η οποία πραγματοποιήθηκε σε έναν πολύ κλειστό κύκλο.

• Συμφωνήσαμε ότι θα γίνονταν αλλαγές στο καταστατικό τις οποίες θα ενέκρινε η ολομέλεια και οι οποίες δεν έγιναν ποτέ.

• Συμφωνήσαμε ότι θα ανοίγαμε τις διαδικασίες στον κόσμο γιατί ήμασταν η παράταξη με το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές του 2019.

Τι κάναμε τελικά;

Τηρήσαμε μόνο την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για πρόεδρο… Αυτό ήταν το «άνοιγμα» στην κοινωνία…

Κάποιοι νομίζουν πως με πίεση για «εδώ και τώρα διαδικασίες» χτίζονται παρατάξεις νικηφόρες.

Κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την πανδημία και το ότι είναι αδύνατο να γίνουν μαζικές ανοιχτές διαδικασίες νομίζουν πως βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν στη… «ζούλα» τη σφραγίδα μιας παράταξης.

Σε αυτούς έχω να πω πως ΣΑΣ ΤΗ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ τη σφραγίδα…

Εγώ προσωπικά δε θα νομιμοποιήσω τα αποτελέσματα αυτής της «διαδικασίας» καθώς αυτή δεν τιμά μια δημοκρατική παράταξη.

Μετά από 11 χρόνια ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από την παράταξη την οποία ίδρυσε ο Βασίλης Βαλασόπουλος όντας στην πρώτη της γραμμή από την πρώτη στιγμή και η οποία με αυτόν αρχηγό κράτησε όρθια την Ηλιούπολη και την κοινωνία της στη δυσκολότερη οικονομικά περίοδο της χώρας.

Δε μπορώ, όμως, να συνεχίσω να στηρίζω μια παράταξη της οποίας ο νέος επικεφαλής την θεωρεί ένα «λάφυρο» στον αγώνα του (που ξεκίνησε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες του α’ γύρου στις Δημοτικές Εκλογές του 2019) για να χριστεί «εδώ και τώρα» υποψήφιος Δήμαρχος.

Από εδώ και στο εξής θα βοηθήσω τις δυνάμεις που θα (πρέπει να) συνασπιστούν και να δημιουργήσουν ένα μέτωπο απέναντι στη χειρότερη δημοτική αρχή που γνώρισε ο Δήμος Ηλιούπολης στην μεταπολίτευση και της οποίας μοναδικός συνεκτικός ιστός των στελεχών της είναι η «καρέκλα» και η νομή της εξουσίας».

Δημητρόπουλος Άγγελος

πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Οκτωβρίου 2021]