Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Ο καθένας τα δικά του

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

• «Δήμαρχε Γλυφάδας, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από το γήπεδο των Σουρμένων» φώναξε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουλίου 2021 η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για να σηκώσει το θέμα της αγωγής του Δημάρχου Γλυφάδας κατά του όμορου Δήμου με φόντο τα όρια των δύο Δήμων στο ρέμα της Ευρυάλης. Εκεί λοιπόν, στο επίμαχο σημείο στο γήπεδο των Σουρμένων, συμβολικά παρατέθηκε η συνέντευξη τύπου ενώ τοποθετήθηκε και ένα πανό με ξεκάθαρο μήνυμα «Δήμαρχε Γλυφάδας Κάτω τα χέρια από το γήπεδο των Σουρμένων». Τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής διατυμπάνισαν σε όλους τους τόνους ότι η αγωγή δεν αφήνει περιθώρια συζήτησης. Μόνο αν αποσυρθεί θα μπορέσουν να κουβεντιάσουν στο ίδιο τραπέζι με τον όμορο Δήμαρχο. Στο πάνελ βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και οι επικεφαλής Κώστας Στέφας («Ξανά η Πόλη Μπροστά») και Θοδωρής Μπούφης (Δημοκρατική Συν-πόρευση) καθώς και ο Μάνος Μπαλάσκας εκπροσωπώντας τον ιστορικό σύλλογο των Σουρμένων.


Tην “αρπαχτική” λογική του Δημάρχου Γλυφάδας εναντίον του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ανέδειξε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή κατά της Διεκδικητικής Αγωγής του Δήμου Γλυφάδας” μέσω συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στις Αθλητικές εγκαταστάσεις Σουρμένων στο Ελληνικό.
Όπως τόνισε η Επιτροπή, οι λαοί και οι διοικήσεις των δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης έχουν εδώ και δεκαετίες αγαστή συνεργασία με γνώμονα την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων τους.
Ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξαν διαμάχες και διεκδικήσεις περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των δύο δήμων.
Η διεκδικητική αγωγή μέσω της οποίας ο Δήμος Γλυφάδας εποφθαλμιά, ύστερα από 80 χρόνια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, τις ιστορικές αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθλητικής Ένωσης Σουρμένων και οικόπεδα στα οποία λειτουργούν δημοτικές υπηρεσίες του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης από το 1963. (σημ. τα οικόπεδα βρίσκονται μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και Ρόζας Ιμβριώτη στο Ελληνικό), είναι μία προσωπική ενέργεια του κ. Παπανικολάου, η οποία βασίζεται σε έωλα δικονομικά μέσα και παρελκυστικές τακτικές.
Παράλληλα ο κ. Παπανικολάου στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας, εντάσσει αυθαίρετα την οδό Παλαιολόγου στην Αργυρούπολη και οικόπεδο στο οποίο θα αναγείρει ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης το νέο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, στα διοικητικά του όρια!
Η επιτροπή σημείωσε σε όλους τους τόνους ότι, οι ενέργειες αυτές δεν μπορούν να μείνουν δίχως απαντήσεις.
Όπως τονίστηκε η νομική και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου είναι έτοιμες να αντικρούσουν σε όλα τα αρμόδια όργανα τις παρελκυστικές τακτικές που ακολουθεί ο δήμαρχος Γλυφάδας, καλώντας τον στα πλαίσια της καλής γειτονίας των δύο δήμων, να ανακαλέσει την απαράδεκτή αγωγή η οποία αποτελεί μελανή κηλίδα στις σχέσεις φιλίας των δύο δήμων.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος κάλεσε για τελευταία φορά το Δήμαρχο της Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου να αποσύρει την αγωγή και τόνισε ότι μετά μπορούν να συζητήσουν για τα όρια του ρέματος και μόνον. Με την έκφραση «Μολών Λαβέ» έκλεισε την τοποθέτησή του, λέγοντας πως αν ο Δήμαρχος Γλυφάδας προχωρήσει κανονικά με την αγωγή τότε θα είναι μια εύκολη υπόθεση που θα την κερδίσει ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης καθώς τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα και το δίκιο με το μέρος τους.
Αποκάλυψε ότι ο Γιώργος Παπανικολάου θα χάσει την διεκδικητική του αγωγή διότι για «κακή του τύχη» είχαν υπογράψει μνημόνιο για τα όρια της παραλίας οι Δήμαρχοι Θεόδωρος Σπονδυλίδης και Κώστας Κορτζίδης.
Ο λόγος που όλα αυτά γίνονται από τον Δήμαρχο της Γλυφάδας – όπως τόνισε ξεκάθαρα ο Γιάννης Κωνσταντάτος – είναι γιατί θέλει να φέρει τα όρια του Δήμου του όσο πιο μέσα γίνεται στο Ελληνικό. Ο στόχος του είναι να πάρει έσοδα από την επένδυση. Μια επένδυση που γίνεται στο Δήμο του Ελληνικού Αργυρούπολης που έχει και το μεγαλύτερο εδαφικό ποσοστό, του 90% και τόσα χρόνια εισέπραττε ανταποδοτικά από το αεροδρόμιο, την Ελληνικόν ΑΕ καθώς και τις κλίσεις της τροχαίας στο αεροδρόμιο. Δηλαδή όλα ήταν στη μεριά του.
Παίρνοντας το λόγο ο Κώστας Στέφας χαρακτήρισε ανήθικη την κίνηση αυτή εις βάρος του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και είπε ότι παρόμοιο δεν έχει συμβεί περιστατικό στην Ελλάδα. «Είναι πολιτικά ανόητη κίνηση» όπως είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη λύπη του που απουσιάζουν οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης διότι σε θέματα εδαφικής ακεραιότητας δε χωρούν αντιπαραθέσεις.
Με τη σειρά του ο Θοδωρής Μπούφης είπε ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν τους κατοίκους τους, τα συμφέροντά τους. Ο ίδιος είναι άνθρωπος ηπίων τόνων και θα μπορούσε να συζητήσει με τον όμορο Δήμαρχο όταν όμως έρχεται με αυτή την τακτική δεν χωρούν περιθώρια συζήτησης. «Μάλιστα θεωρούσα την ανακοίνωση που βγήκε πολύ ήπια», είπε απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο.
Σε ερώτηση αν δέχεται κι άλλα μέλη η διαπαραταξιακή επιτροπή η απάντηση ήταν «όλοι καλοδεχούμενοι. Ακόμη και παρατάξεις της Γλυφάδας και όλοι οι φορείς».
Στο πλαίσιο της συνέντευξης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι η επιτροπή στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης ώστε οι δημότες των δύο δήμων αλλά και γενικότερα του παραλιακού μετώπου να ενημερωθούν για τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες οι οποίες αποσκοπούν στην αρπαγή μεταξύ των άλλων, αθλητικών εγκαταστάσεων στις οποίες αθλούνται καθημερινά δεκάδες παιδιά.
Κλείνοντας την ενημέρωση τα μέλη της επιτροπής σημείωσαν ότι: «Ως δυνάμεις του διαλόγου και όχι της σύγκρουσης, ακολουθώντας τα πλαίσια καλής γειτονίας και συνεργασίας που χάραξαν εδώ και δεκαετίες ιστορικοί δήμαρχοι των δύο πόλεων, θα συνεργαστούμε ώστε οι σχέσεις των δύο δήμων να αποκατασταθούν με γνώμονα την νομιμότητα και την βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών μας».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 17 Ιουλίου 2021]

Scroll to Top