The Ellinikon: ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ Ο… MARINA TOWER

Άλιμος Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Επικαιρότητα

• Φωτορεαλιστική απεικόνιση του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά

Οπρώτος από τους έξι ουρανοξύστες που θα χτιστούν στο Ελληνικό παρουσιάστηκε στο κοινό την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέσα από μια πρωτότυπη διαδικτυακή ενημέρωση που πραγματοποίησε η Lamda Development. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Marina Tower υπογράφει το διεθνούς κύρους, βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners. Ο ουρανοξύστης θα έχει 45 ορόφους και ύψος 200 μέτρα. Χαρακτηριστικό του είναι οι κάθετοι κήποι, πρότυπο βιώσιμου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού κάτι που τον καθιστά «πράσινο» πύργο. Θα είναι παραθαλάσσιος και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος πενταετίας. Για το κτίριο μίλησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, ο Chief Development Officer της Lamda Development, για τον ουρανοξύστη, κ. Ζήσιμος Δανηλάτος και η κα Antoinette Nassopoulos-Erickson, Senior Partner και Design Team Leader στην Foster + Partners. Τα σχέδια του Ελληνικού και το πως ο χώρος θα διαμορφωθεί θα παρουσιάζει ο επενδυτής σταδιακά στο κοινό μέσω του νέου τρόπου επικοινωνίας που υιοθέτησε. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τις 20 Ιουλίου προκειμένου να παρουσιαστεί στο κοινό η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Marina Galleria.


Marina Tower, ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά

  • Η Lamda Development παρουσίασε τα σχέδια του Marina Tower, τα αρχιτεκτονικά σχέδια του οποίου υπογράφει το διεθνούς κύρους, βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners

H Lamda Development, εγκαινιάζοντας ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με το κοινό – τις διαδικτυακές ενημερώσεις σε τακτική βάση – παρουσίασε την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 τα σχέδια του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, του Marina Tower που θα ανεγερθεί στην περιοχή της Μαρίνας του Άγιου Κοσμά.
Ένα από τα πρώτα αρχιτεκτονικά τοπόσημα του Ελληνικού, ο Marina Tower θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο. Κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, πρωτοποριακός σχεδιασμός, πράσινο, νερό, φως και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εμβληματικού αυτού κτιρίου, που θα εντάξει τη χώρα μας στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αλλά και τουριστικό χάρτη.
Το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, το οποίο διαθέτει τεράστια εμπειρία στη σχεδίαση ψηλών κτιρίων παγκοσμίως, υπογράφει τη μελέτη και το σχεδιασμό του.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του Marina Tower

Ο ουρανοξύστης, ύψους 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, θα διαθέτει 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους. Με την ολοκλήρωσή του, εντός της επόμενης πενταετίας, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και ένα από τα συνολικά έξι ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό.
Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.
Όλες οι κατοικίες είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά του έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.
Ο Marina Tower θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

«Ένα μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά αλλά και παγκόσμια δεδομένα, ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, το οποίο θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπλασης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Στο Ελληνικό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης, που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

«To Marina Tower είναι ένα κτίριο που φιλοδοξούμε να βρει τη δική του θέση ανάμεσα σε αντίστοιχα κορυφαία έργα στο εξωτερικό, που έχουν κερδίσει αρχιτεκτονικά βραβεία, αναγνωρισιμότητα και έχουν γίνει σημεία αναφοράς και υπερηφάνειας για την πόλη τους», συνέχισε ο Chief Development Officer της Lamda Development, για τον ουρανοξύστη, κ. Ζήσιμος Δανηλάτος.

«Το master plan του Ελληνικού δημιουργεί νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας νέους τρόπους διαβίωσης, εργασίας και ψυχαγωγίας, με κεντρικό στοιχείο Μητροπολιτικό Πάρκο – έναν σημαντικό προορισμό για την τοπική κοινωνία και την πόλη της Αθήνας. Η πρόταση μας για τον Marina Tower βασίζεται σε βασικές αρχές βιώσιμου σχεδιασμού δημιουργώντας ένα πρότυπο νέο μοντέλο ανάπτυξης και ένα νέο πράσινο τοπόσημο για τη χώρα» δήλωσε η επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που σχεδίασε τον Marina Tower, κα Antoinette Nassopoulos-Erickson, Senior Partner και Design Team Leader στην Foster + Partners.
Η επόμενη διαδικτυακή παρουσίαση ορίστηκε για τις 20 Ιουλίου προκειμένου να παρουσιαστεί στο κοινό η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, Marina Galleria.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 10 Ιουλίου 2021]