Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Οι «δημοσιογράφοι» του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου βρέθηκαν στη Λετονία

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Aπό τις 24 έως και τις 28 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε εικονικά η 3η κινητικότητα του προγράμματος Erasmus KA229 με τίτλο: «Let’s sharpen our minds and enrich our lives by creating a European TV Channel!» και αριθμό: Νο. 2019-1-EL01-KA229-062647_1.
Μαθητές της Ε΄ Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, συνεργάστηκαν διαδικτυακά με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Λετονία, την Πορτογαλία, την Τουρκία και τη Ρουμανία. Την κινητικότητα διοργάνωσε η Λετονία και οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες που σχεδίασαν οι εκπαιδευτικοί της Λετονίας με θέμα τη δημοσιογραφία.

Οι μαθητές έγιναν για λίγο δημοσιογράφοι και πήραν συνέντευξη από μέλη του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε στο Πανεπιστήμιο της Ρίγας (Riga Stradina University-Faculty of Communication) αναζητώντας ποια είναι τα στοιχεία μιας καλής συνέντευξης, ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού δημοσιογράφου καθώς και το πώς ξεχωρίζουμε τις ψευδείς ειδήσεις (how to make a good interview, qualities for a good journalist, fake news and disinformation).
Την τελευταία μέρα οι μαθητές πήραν συνέντευξη από τη βουλευτή της Λετονίας Krista Baumane. Μερικές από τις ερωτήσεις που της έκαναν ήταν: Έχετε δει ποτέ fake news για εσάς; Εάν ναι, ποια ήταν η αντίδρασή σας; Τι δεν θα θέλατε ποτέ να σας ρωτήσει ένας δημοσιογράφος; Έχετε νιώσει ποτέ άβολα σε συνέντευξη;
Επίσης, οι μαθητές παρουσίασαν πέντε θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα στην χώρα τους, εκ των οποίων το ένα αποτελούσε ψευδή είδηση και οι μαθητές των άλλων χωρών προσπαθούσαν να βρουν ποιο από τα πέντε ήταν fake news. Αφού χωρίστηκαν σε μικτές διεθνείς ομάδες (σε break out sessions) πήραν συνέντευξη ο ένας από τον άλλο και συνεργάστηκαν προκειμένου να φτιάξουν posters και collage σε σχέση με το θέμα της κινητικότητας.
Τέλος, οι μαθητές απόλαυσαν και μια σειρά από εικονικές περιηγήσεις όπως αυτή στο Παλάτι Rundāle και στο Μotor Μuseum της Λετονίας.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 5 μαθητές της Ε΄ Τάξης, εκπροσωπώντας το τμήμα τους και οι εξής εκπαιδευτικοί του σχολείου: Παναγιώτα Καραγιάννη, Ιωάννα Βρέντζου, Βασιλική Κανταράκη και Γεωργία Μπούσαλη.

Παρουσίαση της κινητικότητας: https://sway.office.com/9jcA0NbKHILqATmM?ref=Link

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 3 Ιουλίου 2021]

Scroll to Top