Επεισόδια σε κορωνοπάρτι»: Παρανάλωμα η πέμπτη παραλία Γλυφάδας

Γλυφάδα Επικαιρότητα

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τον Δήμο Γλυφάδας

Πρωτόγνωρες σκηνές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής (13/6) στην πέμπτη παραλία Γλυφάδας. Η διοργάνωση μιας υπαίθριας συγκέντρωσης με πλέον των 2.000 ατόμων όπως εκτιμήθηκε έκανε την κατάσταση να ξεφύγει με αποτέλεσμα νεαροί να βάζουν φωτιά σε ομπρέλες. Στο σημείο έφθασε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη συνδρομή έξι πυροσβεστών και δύο οχημάτων. Το επόμενο πρωί τα συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας συνάντησαν μια αποκαρδιωτική εικόνα με καμένες και τις 60 ψάθινες ομπρέλες καθώς και κάδους απορριμμάτων. Το σημείο είχε γεμίσει από σκουπίδια. Οι περίοικοι ήταν έντρομοι και αναστατωμένοι. Τα δημοτικά συνεργεία έπιασαν αμέσως δουλειά και έτσι μέχρι την Τρίτη οι ζημιές είχαν αποκατασταθεί και ο εξοπλισμός της παραλίας είχε επανέλθει στη πρότερη μορφή.
«Η 5η παραλία μας είναι και πάλι έτοιμη να μας υποδεχθεί. Η ανάγκη του κόσμου, να γίνουν όλα όπως και πρώτα και ακόμα καλύτερα ήταν μεγάλη. Ευχαριστώ τα συνεργεία του Δήμου μας, που χωρίς καμία καθυστέρηση δούλεψαν οργανωμένα και με μεράκι. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Κερδίσαμε άλλο ένα στοίχημα και Ενόψει τριημέρου, είμαστε διπλά χαρούμενοι. Ας την απολαύσουμε λοιπόν…», δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Σκαλτσάς.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Παλμού» το «κορωνο-πάρτι» λόγω του υπερβολικού αριθμού συγκεντρωμένων οι οποίοι δεν τηρούσαν αποστάσεις και δεν φορούσαν μάσκες, ξέφυγε όταν εθεάθη κάποια αρχή, είτε δημοτική είτε αστυνομική. Τότε ήταν που επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να κατασβέσει τη φωτιά που είχε τυλίξει μια από τις ψάθινες ομπρέλες. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής η παρέμβαση ήταν άμεση και σύντομη αφού χρειάστηκε μόλις έναν πυροσβεστήρα να σβήσουν τη φωτιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι από τους νεαρούς έμειναν στο σημείο μέχρι το πρωί, διατηρώντας τη φωτιά που είχαν ανάψει και καταστρέφοντας όλες τις ομπρέλες. Τα όσα ακούστηκαν περί λιθοβολισμού – με τους νεαρούς να πετούν πέτρες σε πυροσβέστες – το Πυροσβεστικό Σώμα δεν τα επιβεβαίωσε. Είπε πως δέχτηκαν κάποιες λίγες πέτρες που όμως δεν τους έκαναν ζημιές. Όπως κατήγγειλε όμως σε τηλεοπτική εμφάνισή του ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, «είχαμε και μια επιθετική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους του Δήμου μας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, σε όσους δηλαδή ήρθαν εδώ προσπαθώντας να επαναφέρουν στο σημείο την ισορροπία και την ευταξία». Πηγές του Δήμου αναφέρουν πως πετάχτηκαν και πέτρες προς τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας.

Κάηκαν 60 ομπρέλες και κάδοι απορριμμάτων

Τις θλιβερές εικόνες που αντίκρισαν τα συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας περιέγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Γλυφάδας. Αρκετοί κάδοι απορριμμάτων και περίπου 60 ψάθινες ομπρέλες είχαν καεί. Παντού υπήρχαν σκουπίδια. Οι περίοικοι σε απόγνωση από τις φωτιές που έβλεπαν το προηγούμενο βράδυ. «Αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής ήταν μια μαζική συνάθροιση που έγινε αιφνιδιαστικά, με περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες, κυρίως παιδιά, από διάφορες περιοχές της Αττικής.
Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, με κάποιους από τους ανήλικους μάλιστα να πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής, του Δήμου και της Αστυνομίας, που προσέγγισαν αμέσως το χώρο.
Είναι πραγματικά θλιβερό αυτό το περιστατικό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γλυφάδας.
Τα δημοτικά συνεργεία έπιασαν αμέσως δουλειά. Καθάρισαν το χώρο και αποκατέστησαν τις ζημιές. Άμεσα τοποθετήθηκαν καινούργιες ομπρέλες και αντικαταστάθηκε ο εξοπλισμός της παραλίας που είχε καταστραφεί. Ευχαριστίες εκφράστηκαν στους εργαζόμενους και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Σκαλτσά για την υπερπροσπάθεια που κατεβλήθη.
Ευχή όλων είναι οι εικόνες αυτές να μην επαναληφθούν.

Ο «Παλμός» επικοινώνησε με τους αρμοδίους και έλαβε συγκεχυμένες πληροφορίες. Άλλοι έλεγαν μειωμένες τις επιπτώσεις κι άλλοι τις έλεγαν πιο σοβαρές. Έτσι δεν έγινε δυνατόν να λάβουμε την ορθή γνώση των γεγονότων. Βεβαίως από αυτό που αντικρίσαμε την επομένη ημέρα μόνο αθώα δεν ήταν τα πράγματα. Οι νεαροί αυτοί
εκδήλωσαν μια τάση καταστροφής ανεξήγητη και χωρίς λόγο. Καλό είναι το κορωνοπάρτι αλλά να μην ξεφεύγει των ορίων. Επίσης καλή είναι η αντιμετώπιση του νεαρού της ηλικίας αλλά και εκεί δε θα πρέπει να γίνεται συγχωρητέα κάθε παράνομη πράξη διότι ξεφεύγει κάθε ελέγχου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Ιουνίου 2021]