Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Σκάκι επιδαπέδιο και επιτραπέζιο στο 4ο Γυμνάσιο Αλίμου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Μια μεγάλη επιδαπέδια σκακιέρα δεσπόζει στο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου Αλίμου, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές για πιο διασκεδαστικά και δημιουργικά διαλείμματα που καλλιεργούν την σκέψη! Η σκακιέρα είναι μια δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η οποία φτιάχτηκε με τη πολύτιμη βοήθεια, την αγάπη και το μεράκι του κ. Δημήτρη Καπόπουλου.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου ευχαριστούν θερμά την πρόεδρο κ. Μαρία Σμυρλή και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων για την ευγενική αυτή δωρεά / χορηγία. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο με τη συνεργασία και τη στήριξη όλης της σχολικής κοινότητας μπορούμε να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές του σχολείου προς όφελος όλων των μαθητών/τριών μας», τονίζουν.
Σε συνέχεια της δράσης αυτλής, ο Σκακιστικός Όμιλος Αλίμου ” Θουκυδίδης” προχώρησε στη δωρεά 5 σετ σκακιέρων αγωνιστικού τύπου συμβάλλοντας στην πνευματική εκγύμναση των μαθητών αλλά και βοηθώντας το έργο των Σχολείων να αναπτύξουν τις πνευματικές δραστηριότητες με κατάλληλο υλικό! «Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κ. Γιάννη Πλευράκη και τα μέλη του συλλόγου “Θουκυδίδης” εκ μέρους του Σχολείου, εκ μέρους των Γονέων, εκ μέρους των μαθητών και εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων και ενθαρρύνουμε τέτοιες πράξεις κοινωνικής ευαισθησίας με άμεσο και ουσιαστικό αποτέλεσμα στη λειτουργία της εκπαίδευσης. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ!!», τονίζει η κ. Μαρία Σμυρλή.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το σκάκι προσφέρει πολλά στη μαθησιακή διαδικασία και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς αναπτύσσει την κριτική σκέψη, τη μνήμη, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, τη δημιουργική φαντασία, την πνευματική αυτοσυγκέντρωση.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 22 Μαΐου 2021]

Scroll to Top