Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Πυρκαγιά εν υπαίθρω ξέσπασε στα σύνορα Ηλιούπολης και Αργυρούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Πυρκαγιά εν υπαίθρω ξέσπασε πριν τις 14:00, το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Μαΐου, στα σύνορα Ηλιούπολης και Αργυρούπολης στην περιοχή του ΚΥΤ.
Χάρις την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και Εθελοντικών ομάδων του Υμηττού, η πυρκαγιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, καίγοντας περίπου 20 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.
Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Βασίλης Κρητικός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης κ. Κωνσταντίνος Σεφτελής. Στην πυρκαγιά έσπευσαν επίσης, τμήμα από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και οι Εθελοντικές ομάδες:

  • Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης
  • Κέντρο Προστασίας Δασών Και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα
  • Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης
  • Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Γλυφάδας

«Λίγα στρέμματα ήταν ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε στο ΚΥΤ Αργυρούπολης και η οποία ίσως οφείλεται σε αυτό με σπινθήρες του ή σε μελίσσια που βρίσκονται εκεί. Η παρέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση καθώς και των εκπαιδευμένων σωμάτων Εθελοντών του Δήμου μας και των Δήμων Βύρωνα, 3Β και Ηλιούπολης που έσπευσαν για βοήθεια. Γι αυτό και πάρα τον δυνατό αέρα η ζημιά ήταν μικρή. Τους ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια τους», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.
«Βρεθήκαμε επιτόπου, αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στην περιοχή μεταξύ των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας και του Κέντρου Υψηλής Τάσης και χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης και της Πυροσβεστικής, σε συνεργασία με τον γειτονικό Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού και εθελοντές των δήμων του ΣΠΑΥ, οδήγησε στον έλεγχο της επέκτασης της φωτιάς και στον περιορισμό των ζημιών.
Τα αίτια θα ερευνηθούν από τους θεσμικούς φορείς, αλλά εμείς δηλώνουμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να προστατέψουμε το περιβάλλον μας, σε κάθε περίπτωση και από κάθε επιβουλή», τόνισε ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 15 Μαΐου 2021]

Scroll to Top