Ειδυλλιακός γάμος για τον Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Κόκκα και την εικαστικό Νάνσυ Κεφαλληνού στη Γλυφάδα

Αθλητικά Γλυφάδα Επικαιρότητα

Κουμπάρος του ζευγαριού ο πρ. Αντιδήμαρχος Γλυφάδας Μάριος Κασσέρης

Ο γαμπρός αναμένει τη νύφη και έχει στο πλευρό του τον κουμπάρο Μάριο Κασσέρη και τη σύζυγό του Μαριλένα

Με τα Ιερά Δεσμά του γάμου ενώθηκαν το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 ο Αργυρός Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Λεωνίδας Κόκκας και η εικαστικός και επιτυχημένη επιχειρηματίας Νάνσυ Κεφαλληνού με το μυστήριο να τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Γλυφάδα. Κουμπάρος του ζευγαριού ο πρ. Αντιδήμαρχος Γλυφάδας Μάριος Κασσέρης.

Το ραντεβού του ζευγαριού είχε οριστεί για τις 20:00. Λίγο νωρίτερα στα σκαλιά της εκκλησίας είχε λάβει τη θέση του ο γαμπρός και στο πλευρό του ήταν ο κουμπάρος, μέλη της οικογένειας και ελάχιστοι φίλοι. Μεταξύ των οποίων και οι επίσης Αργυροί Ολυμπιονίκες Λεωνίδας Σαμπάνης και Γιώργος Τζελίλης.

Η διάθεση του γαμπρού στα ύψη και τα πειράγματα δεν έλειψαν με τα χαμόγελα να είναι ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων. Συνεπής στην ώρα της έκανε την εμφάνισή της η νύφη. Πέρασε με το κάμπριο όχημα και κόρναρε για να ειδοποιήσει το γαμπρό ότι έφθασε η ώρα. Μόλις το αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά στα σκαλιά της εκκλησίας, ο γαμπρός κοντοστάθηκε με την ανθοδέσμη ανά χείρας. Η νύφη πανέμορφη και λαμπερή βγήκε από το όχημα και καταχειροκροτήθηκε. Μαζί της και ο καλύτερος καβαλιέρος. Ο 4χρονος Νικόλας πήρε από το χέρι τη μαμά του και μαζί ανέβηκαν τα σκαλιά. Τότε ο γαμπρός αναφώνησε όλο καμάρι «έχετε δει γιο να παντρεύει τη μαμά του»; Μόλις εξετέλεσε την αποστολή του και την παρέδωσε στο γαμπρό το ζευγάρι πορεύτηκε για το Ιερό.

Οι ελάχιστοι καλεσμένοι, εξοπλισμένοι με τις μάσκες τους ακολούθησαν τους μελλόνυμφους. Ο κουμπάρος Μάριος Κασσέρης έλαβε τη θέση του και εξετέλεσε το καθήκον του με τις βέρες και τα στέφανα. Με το πέρας του μυστηρίου ο πατήρ Αθανάσιος ευχήθηκε στους νεόνυμφους να ζήσουν, να είναι ευτυχισμένοι και αγαπημένοι και εξήγησε εν συντομία το συμβολισμό του γάμου και την ευλογία που έλαβαν εκτός από το ζευγάρι και όλοι όσοι ήταν παρόντες.

Ο ήλιος είχε δύσει πλέον και το ζευγάρι μαζί με τον κουμπάρο και τη σύζυγό του έβγαλαν τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, με φόντο το πρώην ανατολικό αεροδρόμιο Ελληνικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ένας γάμος υποδειγματικός όσον αφορά τα μέτρα τήρησης για τον περιορισμό της πανδημίας και τις υφιστάμενες απαγορεύσεις. Και παρά τους περιορισμούς ήταν τόσο ευχάριστο και φιλικό το κλίμα που έκανε όλους χαρούμενους και τους γέμιζε ευφορία.


Πως έγινε η κουμπαριά;

Πως σχετίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση με το Ολυμπιακό Άθλημα της Άρσης Βαρών θα αναρωτιέστε… Πριν από λίγα χρόνια, ο Λεωνίδας Κόκκας και η Νάνσυ Κεφαλληνού τέλεσαν πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο της Γλυφάδας. Εκεί αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την τέλεση του πολιτικού γάμου ήταν ο Μάριος Κασσέρης. Ο Ολυμπιονίκης τότε τον γνώρισε για πρώτη φορά και τον έβαλε αμέσως σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Του είχε πει… «Αντιδήμαρχε, όταν θα κάνουμε το θρησκευτικό γάμο θα θέλαμε να μας παντρέψεις εσύ γιατί έχεις θετική αύρα και είσαι καλός άνθρωπος». Ο Αντιδήμαρχος τότε Μάριος Κασσέρης συμφώνησε και έγνεψε καταφατικά. Τα χρόνια πέρασαν, στην οικογένεια προστέθηκε και ο μικρός Νικόλας και φθάσαμε στο 2021. Το τηλέφωνο του Μάριου Κασσέρη χτύπησε και του ανακοίνωσε τα ευχάριστα περί θρησκευτικού γάμου. Άλλωστε ο γαμπρός είναι άνθρωπος που πιστεύει πολύ και ήθελε να τελέσει το θρησκευτικό γάμο για να λάβει την ευλογία. Έτσι αυτή η κουμπαριά ήρθε να ενώσει δύο διαφορετικούς κόσμους, αυτόν του Αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να στεριώσει μια νέα δυνατή φιλία.


Ο «ΠΑΛΜΟΣ» είχε τη χαρά και την τιμή να παρίσταται σε αυτή την προσωπική και σημαντική στιγμή του ζευγαριού και σας μεταφέρει τα όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός του φακός. Εύχεται δε στο ζευγάρι, Λεωνίδα και Νάνσυ, να έχουν Βίον Ανθόσπαρτον και να χαίρονται το παιδάκι τους, στον δε κουμπάρο Μάριο Κασσέρη να είναι πάντα άξιος!

INFO
Ο Λεωνίδας Κόκκας είναι πρώην αθλητής της άρσης βαρών, Ολυμπιονίκης και από τα παιδιά της dream team του Χρήστου Ιακώβου που δόξασε την Ελλάδα. Κατέκτησε Αργυρό μετάλλιο  στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, ένα Αργυρό και δύο χάλκινα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα το 1998 και το 1999 και χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1995, 1998), μεσογειονίκης.