Το ρέμα Τραχώνων καθάρισε η ομάδα «ειδικών αποστολών» της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Αλίμου

Άλιμος

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 7 Απριλίου, ο βαθύς και λεπτομερής καθαρισμών ενός ακόμα μεγάλου τμήματος του Ρέματος Τραχώνων, από την ομάδα “ειδικών αποστολών” της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, που κατέβηκε και “καθάρισε”, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
«Οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν το πόσα πολλά σκουπίδια κάθε είδους και μεγέθους μαζέψαμε μέσα από το ρέμα, όπου τα είχαν πετάξει κάποιοι ανεύθυνοι και αναίσθητοι ‘πολίτες’. Αν δείτε τις φωτογραφίες, θα σχηματίσετε μια εικόνα», αναφέρει ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και σημειώνει ότι «ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι ένα πολύπλοκο γραφειοκρατικό ζήτημα που ξεφεύγει από την πλήρη αρμοδιότητα των Δήμων, δεν μπορούμε όμως να βλέπουμε μία τέτοια κατάσταση, χωρίς να παρεμβαίνουμε».
Ο Δήμος Αλίμου καθάρισε σχολαστικά την κοίτη, τις όχθες και τα πρανή του Ρέματος, ενώ το πρόγραμμα καθαρισμού όλων των ρεμάτων του Αλίμου συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες. Στόχος είναι όλα τα ρέματα να μετατραπούν σε γραμμικά πάρκα πρασίνου και χώρους περιπάτου, με καθαριότητα, φυσική ομορφιά, καθαρό αέρα -τα ρέματα αποτελούν, εκτός των άλλων, και φυσικούς αγωγούς για την κυκλοφορία ρευμάτων καθαρού αέρα μέσα στις πόλεις.

«Ήδη πολλά σημεία των ρεμάτων μας έχουν αναβαθμιστεί και έχουν μετατραπεί σε χώρους περιπάτου των συμπολιτών μας, που συνειδητοποιούν σιγά-σιγά τη μεγάλη αξία και ομορφιά ενός υποτιμημένου, μέχρι πρόσφατα, φυσικού αγαθού που διαθέτει η πόλη μας», τονίζει ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 10 Απριλίου 2021]