Προχωράει το αντιπλημμυρικό έργο στην Ηλιούπολη

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Συνάντηση με τους Δημάρχους Βύρωνα και Ηλιούπολης είχε το πρωί της 26ης Μαρτίου στον Βύρωνα, η Ρένα Δούρου. Η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, που συνοδευόταν από τους περιφερειακούς συμβούλους Ελ. Βασιλοπούλου και Σπ. Αγγέλη καθώς και τον Δημ. Καλαντίδη, συντονιστή της Νομαρχιακής Ανατολικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μαζί με τους Δημάρχους, Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, Ηλιούπολης, Γιώργο Χατζηδάκη, τους αντιδημάρχους Μιχάλη Καραγιάννη (Τεχνικών Υπηρεσιών Βύρωνα), Κώστα Σεφτελή (Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης), Αποστόλη Στασινόπουλο (Οικονομικών και Διοίκησης Ηλιούπολης) και τον Τεχνικό Σύμβουλο του Δημάρχου Ηλιούπολης, Τάσο Παναγιώταρη, επισκέφθηκαν το κοινό αντιπλημμυρικό έργο Βύρωνα (Καρέα) – Ηλιούπολης, προϋπολογισμού 7.5 εκατομμυρίων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής επί Διοίκησης της «Δύναμης Ζωής».
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, παρατήρησε σχετικά ότι “ξεκίνησε και εξελίσσεται αυτό το μεγάλο και πολύ χρήσιμο αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο θωρακίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις γειτονιές του Καρέα και της Ηλιούπολης. Ευχαριστούμε την περιφερειακή αρχή της Ρένας Δούρου που το «έβαλε στις ράγες» και πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωση του σε 18 μήνες, θα λύσουμε μεγάλα προβλήματα που μας ταλαιπωρούσαν για χρόνια, κάθε φορά που είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις”. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης παρατήρησε ότι “με τη Ρένα Δούρου, την πρώην περιφερειάρχη, επισκεφθήκαμε σήμερα τα αντιπλημμυρικά έργα του Βύρωνα και της Ηλιούπολης, προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δημοπρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της και μετά την ολοκλήρωση τους πιστεύουμε ότι θα επιλύσουμε ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα και για τους δύο δήμους”.

Το έργο προχωράει με ταχύ ρυθμό από την σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, χρόνια τώρα, με την παραμικρή βροχή.
Κατόπιν η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής», οι Δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι επισκέφθηκαν το έργο της ανάπλασης της περιοχής των Προσφυγικών του Καρέα που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, έργο προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, επί της Περιφερειακής Αρχής της «Δύναμης Ζωής». Το έργο λύνει χρόνια προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων και αναβαθμίζει βιοκλιματικά την περιοχή. “Τα χρόνια 2014-2019 με τον δήμαρχο και την σπουδαία ομάδα του, είχαμε τύχη αγαθή να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το μεγάλο έργο σε αυτόν τον ιστορικό τόπο. Ένα έργο που περιλαμβάνει σύγχρονα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, φωτισμό με Led μέχρι και προβλέψεις οδικής ασφάλειας. Όμως θα μου επιτρέψετε σε προσωπικό επίπεδο να αισθάνομαι υπερήφανη και συγκινημένη για τα Προσφυγικά. Για ένα όνειρο δεκαετιών που το χρωστούσαμε και με την δίκη μας υπογραφή παραδόθηκε σε εκείνους που τους το χρωστούσε η νεότερη ιστορία”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου, που συνοδευόταν από τους περιφερειακούς συμβούλους Ελένη Βασιλοπούλου και Σπύρο Αγγέλη.
Σημειώνεται ότι η ανάπλαση των 25 στρεμμάτων της περιοχής των Προσφυγικών στον Καρέα που περικλείεται από τις οδούς Λ. Καρέα – Δάφνης – Γαρδένιας – Κισσού και Γαζίας, αφορούσε, μεταξύ άλλων στην ανακατασκευή του δικτύου αποχέτευσης, την αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών με σύγχρονα φωτιστικά LED, την τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων απορριμμάτων, την ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων και του εσωτερικού οδικού δικτύου, ασφαλτοστρώσεις όλων των οδών που συμπεριλαμβάνονται στο έργο, νέες πεζοδρομήσεις και ενοποίηση ελεύθερων χώρων, κ.α..
Ακολούθως επισκέφθηκαν την Πλατεία Αγίου Λαζάρου στον Βύρωνα, όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα, διενεργούσε δωρεάν rapid test.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 3 Απριλίου 2021]

Scroll to Top