Προσεισμικός έλεγχος και πυρασφάλεια στα σχολεία, τα δημοτικά κτίρια και τα αθλητικά κέντρα Ελληνικού Αργυρούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ανάμεσα στους πρώτους 13 Δήμους της χώρας ο Δήμος

Ενα πάγιο αίτημα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έρχεται να ικανοποιήσει η Διοίκηση του Γιάννη Κωνσταντάτου. Αυτό αφορά τον προσεισμικό έλεγχο στα σχολεία, στα δημοτικά κτίρια και στα αθλητικά κέντρα, σε χώρους δηλαδή όπου τα παιδιά μαθαίνουν γράμματα και παίζουν και περνούν αρκετές ώρες της ημέρας. Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης κατάφερε να είναι στους δεκατρείς πρώτους Δήμους σε όλη τη χώρα που το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενέκρινε την πρότασή του στην Α’ φάση εκτέλεσης.
«Η είδηση αυτή έχει τεράστια σημασία μετά και τον τελευταίο σεισμό στην Ελασσόνα. Η έγκριση του φακέλου μας είναι αποτέλεσμα σκληρής, μεθοδικής, επίμονης και ουσιαστικής δουλειάς της επιστημονικής μας ομάδας», τονίζει ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ευχαριστώντας συνάμα τους συνεργάτες του που πέτυχαν το αποτέλεσμα αυτό.

Ο προσεισμικός έλεγχος και η πυρασφάλεια είναι ύψους 1.000.000 ευρώ, στην Α’ φάση όμως έχουν εγκριθεί οι πρώτες 50.000 ευρώ. Έτσι η δημοτική αρχή θα ξεκινήσει άμεσα τον διαγωνισμό, και στους επόμενους μήνες στοχεύει να έχει την υλοποίηση της μελέτης προκειμένου να ελεγχθούν τα σχολεία σε προτεραιότητα.
Επιπλέον η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε 270.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την πυρασφάλεια των σχολείων που θα τρέξει παράλληλα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Μαρτίου 2021]

Scroll to Top