Γλυφάδα: Στη γειτονιά των αγγέλων ο Γιάννης Μαργέλης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Eνας άνθρωπος συνδεδεμένος με τα δημοτικά δρώμενα της Γλυφάδας τόσο στο προσκήνιο όσο και εις το παρασκήνιο, έφυγε από κοντά μας την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου. Η αναφορά γίνεται για το Γιάννη Μαργέλη που η παρουσία του σφράγισε τόσο την πολιτική όσο και τον πολιτισμό της πόλης. Με καταγωγή από τη Λευκάδα, έζησε και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου είχε οικογενειακή επιχείρηση ο πατέρας του, κρεοπωλείο, στην συμβολή των οδών Δημ. Γούναρη και Αγίου Ανδρέου. Ο πατέρας του τον προόριζε για κρεοπώλη αλλά ο νεαρός Γιάννης είχε άλλα σχέδια. Ήθελε να καταταγεί στον Ελληνικό Στρατό ως Αξιωματικός, αλλά αυτό τον έφερε σε ρήξη με τον πατέρα του και αναγκάστηκε να γραφτεί μυστικά στη Σχολή Ευελπίδων και να εμφανιστεί στην οικογένειά του ως νεαρός αξιωματικός, προκαλώντας ρίγη συγκινήσεως. Κατόπιν πολέμησε στην Κορέα και γύρισε για να συνεχίσει μια στρατιωτική καριέρα γεμάτη από εκπλήξεις και συγκινήσεις. Το καθεστώς των συνταγματαρχών τον βρίσκει στην τότε ΥΕΝΕΔ όπου έμαθε πολλά περί σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας κλπ. Αποστρατεύτηκε και ήρθε στη Γλυφάδα όπου κατοικούσε ως το θάνατο του. Παντρεύτηκε την Ελένη και απέκτησε μία κόρη στην οποία μπόλιασε το μικρόβιο της πολιτικής. Σημαντικός σταθμός στη ζωή του ήταν η κουμπαριά του με τον Κώστα Παπαδόπουλο, συμβολαιογράφο. Στις δραστηριότητές του έχουμε, την ίδρυση του Ομίλου «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» με κοινωνικό και πολιτιστικό έργο. Έχουμε την προβολή και εκλογική διαδικασία πολλών υποψηφίων δημάρχων, με μεγάλη επιτυχία. Ήταν πρόεδρος του συλλόγου «ΠΑΡΘΕΝΩΝ». Επίσης μετά την απώλεια του πρώην Δημάρχου Γλυφάδας Γιάννη Θεοδωρόπουλου, ανέλαβε την Προεδρία στο Ίδρυμα Πολιτισμού Κοινωνικής Παρέμβασης «Χρυσούλας Ν. Βαρβαρέσου». Καθιέρωσε την ημέρα της Γλυφάδας όπου βράβευσε αξιόλογα πρόσωπα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του δήμου. Η παρουσία του Γιάννη Μαργέλη σε κάθε εκδήλωση ήταν και μια εγγύηση για την επιτυχία της. Ο ΠΑΛΜΟΣ τον τίμησε με την φιλία του, συλλυπείται τη σύζυγο του και την κόρη του και ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στο Κοιμητήριο Γλυφάδας.
Επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να προσφερθούν τα χρήματα, για την ενίσχυση του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΑΜΕΑ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ «ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ», στον λογαριασμό Υπ. Αριθμ. GR 6702602510000550201150958, της Τράπεζας EUROBANK, με αιτιολογία «Εις μνήμην ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΓΕΛΗ και το ονοματεπώνυμο σας».

ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ Ν ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ

Γλυφάδα 19 Φεβρουαρίου 2021
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ Ν ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Προέδρου του Ιδρύματος ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΓΕΛΗ. Σε έκτακτη συνεδρίασή σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
• Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
• Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την συμπάθειά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
• Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του εκλιπόντος.
• Να διατεθεί χρηματικό ποσόν για την ενίσχυση του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΑΜΕΑ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ «ΑΣΤΕΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ» στον λογαριασμό GR 6702602510000550201150958 της Τράπεζας EUROBANK, καθ’ υπόδειξη της οικογενείας του.
• Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία του Ιδρύματος μέχρι και την ημέρα της εξόδιας ακολουθίας.
• Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
• Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος στην παρούσα και στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Αντιπρόεδρος :
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γενικός Γραμματέας:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ταμίας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΙΦΑΣ
Το Μέλος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Φεβρουαρίου 2021]

Scroll to Top