Ημερίδα Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου: «Ανάπτυξη και διατροφή παιδιών προσχολικής ηλικίας»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσαν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου με θέμα: «Ανάπτυξη και διατροφή παιδιών προσχολικής ηλικίας».

Η έναρξη της Ημερίδας έγινε από τον Πρόεδρο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την Διευθύντρια Παναγιώτα Νικολάου, οι οποίοι καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν τους γονείς και τους ομιλητές για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

dpsalimou2Η Ελένη Βαλαβάνη Παιδίατρος της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» του τμήματος Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, αναφέρθηκε στην ψυχική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας, εστιάζοντας στις συμπεριφορές που θα πρέπει να προβληματίσουν τους γονείς και να απευθυνθούν στον ειδικό.

Ο Παιδίατρος της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Ανδρέας Πετρόπουλος μίλησε για την σωματική αύξηση των παιδιών, ανέλυσε τις καμπύλες ανάπτυξης και έδωσε έμφαση στα σημεία που υποδηλώνουν την ύπαρξη παχυσαρκίας στα παιδιά.

Η Νοσοκομειακή Διαιτολόγος  Καλονάρχη  Φαίη, ΓΝΑ «Κοργιαλένειο Μπενάκιο» Ε.Ε.Σ. ανέλυσε τις συστάσεις για την σωστή διατροφή των παιδιών προσχολικής ηλικίας, αναφέρθηκε σε συμπεριφορές και προβλήματα που σχετίζονται με την διατροφή δίνοντας συμβουλές στους γονείς για την αντιμετώπισή τους.

Στο τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση όπου απαντήθηκαν ερωτήματα που έθεσαν οι γονείς προς τους ομιλητές.

Ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου Δημήτρης Γιαννακόπουλος,  έκλεισε την Ημερίδα ευχαριστώντας τους ομιλητές για την προσπάθεια που κατέβαλλαν να μεταφέρουν με απλό και κατανοητό λόγο τις επιστημονικές τους γνώσεις σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και τη διατροφή των παιδιών.

Επίσης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Θ.Ο.Π.Α.Α. Στέφανο Διαμαντή, τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. των Δ.Π.Σ.Α. Γιάννη Μαριόλη και την Ντόρα Δανοχρήστου μέλος του Δ.Σ. των  Δ.Π.Σ.Α. για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Υποσχέθηκε στους γονείς ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου θα προχωρήσουν και σε άλλες Ημερίδες, με στόχο την ενημέρωσή τους σε θέματα που σχετίζονται με την σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Scroll to Top