Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Το λευκό αποτύπωμα της «Μήδειας» στη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενόψει της επιδείνωσης του καιρού που επηρέασε και τον Δήμο από την Δευτέρα 15/02. Η Δημοτική Αρχή είχε θέσει, από την Κυριακή 14/02 και μέχρι την εξασθένιση του φαινομένου, σε 24ωρη επιφυλακή το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα, είχε γίνει προμήθεια επαρκούς ποσότητας αλατιού και ο ειδικός αλατοδιανομέας.

Για τους συμπολίτες μας και τους άστεγους που έχρηζαν προστασίας από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διέθεσε θερμαινόμενο χώρο στο ΚΑΠΗ Βούλας (Ζεφύρου 2, 16673 Βούλα-Β’ Κτίριο Πάρκου Εθνικής Αντίστασης). Ο θερμαινόμενος χώρος λειτούργησε για όσες μέρες διήρκησαν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στα όρια του Δήμου, σε σημεία ευθύνης του αλλά και σε σημεία του υπερτοπικού οδικού δικτύου που δεν είναι ευθύνη του Δήμου, επιχειρούσαν αδιάκοπα 4 πολυμηχανήματα JCB, 1 εκχιονιστικό – αλατιέρα, 12 διασωστικά πυροσβεστικά οχήματα έκτακτης ανάγκης, 3 ανοιχτά φορτηγά και 80 υπάλληλοι του Δήμου και εθελοντές.
Το μεγάλο βάρος της επιχείρησης έπεσε στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η οποία επιχείρησε αδιάκοπα προκειμένου να κρατήσει το τοπικό και υπερτοπικό οδικό δίκτυο (πρωτεύοντες και δευτερεύοντες δρόμοι πλην της μικρότερης κυκλοφορίας οδών ή οδών με μεγάλη κλίση) ανοιχτό και ασφαλές.

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία του Δήμου επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την Τρίτη και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Κώστας Πασακυριάκος. «Από τα ξημερώματα της Τρίτης ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ζητά από την
Περιφέρεια Αττικής εκχιονιστικό μηχάνημα προκειμένου να παραμείνουν προσβάσιμοι κεντρικοί οδικοί άξονες της αρμοδιότητάς της, όπως: η λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, η λεωφόρος Βουλιαγμένης και η παραλιακή λεωφόρος. Ακόμα περιμένουμε… όπως και άλλοι γειτονικοί δήμοι. Μαθαίνουμε πως η Περιφέρεια έχει στείλει όλα τα μηχανήματα στη διάθεση των εταιριών που διαχειρίζονται την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, την Αττική Οδό και το αεροδρόμιο των Σπάτων.

Παρά την παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης και στην Περιφέρεια Αττικής, με στόχο να σταλούν μηχανήματα σε δήμους, όπως και στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ώστε να ανοίξουν και οι παράπλευροι κεντρικοί οδικοί άξονες, ο περιφερειάρχης Αττικής κωφεύει. Και την ίδια στιγμή, δημοσιοποιεί με δελτίο Τύπου, φωτογραφίες του μπροστά στη Βουλή στο Σύνταγμα, με …πόζες του μέσα στο χιόνι.
Η στάση της διοίκησης της Περιφέρειας αλλά και της κυβέρνησης, που αρκούνται σε ισχυρές συστάσεις την ώρα που εργαζόμενοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με πενιχρά μέσα, είναι απαράδεκτη», τόνισε.
Πριν λίγο καιρό στο δημοτικό συμβούλιο, ο Κώστας Πασακυριάκος, με αφορμή τη συζήτηση για την έγκριση σχεδίων Πολιτικής Προστασίας («Δάρδανος» κλπ.) είχε επισημάνει ότι η διοίκηση του δήμου πρέπει να διεκδικήσει επιπλέον προσωπικό και πόρους, ώστε να εξασφαλίσει τις υποδομές και τους ανθρώπους, για να μην μένουν τα σχέδια στα χαρτιά. Γιατί αυτό είναι το αποτέλεσμα, όταν δεν υπάρχει ένα ισχυρό πλαίσιο διεκδίκησης πόρων και προσωπικού, ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες του δήμου να ανταποκριθούν, χωρίς να εξαντλούνται οι εργαζόμενοι.

Όπως έχει δηλώσει ο Κώστας Πασακυριάκος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην κ. Δήμητρα Σουτόγλου, υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία, στις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν από την Κυριακή το μεσημέρι, τα μέλη και οι φίλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τίθενται στη διάθεση του Μηχανισμού
Πολιτικής Προστασίας ανά πάσα στιγμή.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Φεβρουαρίου 2021]

Scroll to Top