Εγκατάσταση ψηφιακού αγγειογράφου και αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Σωτηρία

Επικαιρότητα

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του υπ. Υγείας Β. Κικίλια και του εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνου

Το Νοσοκομείο «Σωτηρία» επισκέφθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μαζί με τον Υπ. Υγείας Β. Κικίλια και τον εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνο με αφορμή τα εγκαίνια του Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος, το οποίο εγκαταστάθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 464.000 ευρώ.
Τη χρηματοδότηση διαμόρφωσης του χώρου υποδοχής του Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος στο Νοσοκομείο, ανέλαβε ο κ. Μαρτίνος.
Η προμήθεια του ψηφιακού αγγειογράφου καθώς και του αξονικού τομογράφου, κόστους 200.000 ευρώ, ο οποίος εγκαταστάθηκε μόνο για την κάλυψη ασθενών με covid-19, έγινε προς το Νοσοκομείο Σωτηρία, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας «Προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού νοσοκομείων στην Αττική», συνολικού προϋπολογισμού 42.6 εκ. ευρώ, από πόρους της Περιφέρειας. Να σημειωθεί πως έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και παραδοθεί στα Νοσοκομεία εξοπλισμός ύψους 29 εκ. ευρώ, ενώ είναι σε φάση ολοκλήρωσης οι υπόλοιποι διαγωνισμοί.

Τους κυρίους Πατούλη, Κικίλια και Μαρτίνο υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σωτηρία Σ. Μητσιάδης και μέλη του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο κ. Μητσιάδης ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Αττικής για την προμήθεια του εξοπλισμού αλλά και τον κ. Μαρτίνο για τη σημαντική δωρεά, επισημαίνοντας πως η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για το νοσοκομείο.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαρτίνο για την κρίσιμης σημασίας δωρεά αλλά και τον υπ. Υγείας B. Κικίλια για την εποικοδομητική συνεργασία, υπογράμμισε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνδράμει στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων της Αττικής. «Στόχος μας είναι η προμήθεια επιπλέον σύγχρονου ψηφιακού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία ο οποίος θα εξασφαλιστεί μέσω ΕΣΠΑ» υπογράμμισε.
«Σήμερα έχουμε τη μεγάλη χαρά μαζί με τον υπ. Υγείας κ. Β. Κικίλια και τον μεγάλο ευεργέτη Αθ. Μαρτίνο να βρισκόμαστε εδώ στο Σωτηρία για να εγκαινιάσουμε όλοι μαζί το νέο ψηφιακό αγγειογράφο που δώρισε η Περιφέρεια στο Νοσοκομείο για να αξιοποιηθεί από το εξωτερικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για τους πολίτες της Αττικής. Η εγκατάσταση αυτού του μηχανήματος δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την πολύ σημαντική δωρεά του κ. Μαρτίνου ο οποίος χρηματοδότησε τη διαμόρφωση του χώρου υποδοχής, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω θερμά. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω τον υπ. Υγείας Β. Κικίλα με τον οποίο βρισκόμαστε σε απόλυτη συμπόρευση για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη λειτουργία όλων των φορέων της δημόσιας υγείας. Στην Περιφέρεια έχουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που στόχο έχει να συνδράμουμε στην κάλυψη των αναγκών και των ελλείψεων των νοσοκομείων της Αττικής, προκειμένου να θωρακίσουμε αποτελεσματικότερα την υγεία των πολιτών της Αττικής.
Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι παρούσα, μέσω ΕΣΠΑ, στην προσπάθεια βελτίωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν. Μεταφέρουμε ήδη από τους ιδίους πόρους της περιφέρειας, τις δαπάνες του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΠΕΠ Αττικής και εξασφαλίζουμε επιπλέον πόρους για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις ανάγκες των Νοσοκομείων μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Θερμές ευχαριστίες προς τον Γιώργο Πατούλη και τους ιδιώτες δωρητές μας, απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. «Ο κ. Θανάσης Μαρτίνος είναι ένας από αυτούς, εξαιρετικός, αυτός και η οικογένειά του στη στήριξη των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.. Η δέσμευση της Κυβέρνησης ήταν, και το γνωρίζετε, ότι μόνιμα θα αναβαθμίζουμε το Ε.Σ.Υ. και εν μέσω κρίσης και πανδημίας και αυτό γίνεται συντονισμένα. […] Τελειώνω, λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς μας, στους νοσηλευτές, στο παραϊατρικό προσωπικό, στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι δίνουν σκληρή μάχη εν μέσω της πανδημίας για την αξία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε μία ακόμα ανθρώπινη ζωή. Η αξία της Δημόσιας Υγείας νομίζω ότι έχει αναδειχθεί και αυτούς τους ανθρώπους τους αναγνωρίζει πλέον όλη η ελληνική κοινωνία», συμπλήρωσε.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο δωρητής κ. Θανάσης Μαρτίνος. «Εύχομαι το νέο αυτό μηχάνημα να είναι καλορίζικο. Επίσης θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο που επιτελούν οι ιατροί κύριοι Αβουριανάκης και Σιάσος και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής. Το έργο τους διευκολύνεται με τη δωρεά της Περιφέρειας και χαίρομαι που και εμείς ως Αιγέας συνδράμαμε σε ότι αφορά το κτιριακό κομμάτι. Με τον υπ. Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια ο οποίος είναι και προσωπικός μου φίλος έχουμε εξαιρετική συνεργασία και θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα προσφέρει αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, στη χώρα. Θέλω εξίσου να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη για τη δωρεά των μηχανημάτων, με τον οποίο με συνδέει βαθιά φιλία και γνωρίζω την ευαισθησία του στα ζητήματα υγείας».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Φεβρουαρίου 2021]