ΣΠΑΥ: Καθαρισμός 60 σημείων υψηλής επισκεψιμότητας στον Κεντρικό και Νότιο Υμηττό

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Πρώτο δρομολόγιο καθαρισμού του ΣΠΑΥ για το 2021 και στόχος μας για φέτος είναι να κάνουμε τον Υμηττό μας ακόμα πιο καθαρό και πιο όμορφο!
Στις 7 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε νέο κυκλικό δρομολόγιο του ΣΠΑΥ για τον καθαρισμό 60 σημείων υψηλής επισκεψιμότητας στον κεντρικό και νότιο Υμηττό.
Ξεκινώντας από το Μοναστήρι του Καρέα, η Ομάδα του ΣΠΑΥ κινήθηκε σε όλο το δίκτυο των δασικών δρόμων της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης, αδειάζοντας τους κάδους απορριμμάτων και καθαρίζοντας τα μονοπάτια και τα σημεία που συχνάζει μεγάλος αριθμός περιπατητών.

Η δράση καθαρισμού συνεχίστηκε στην Άνω Γλυφάδα καθαρίζοντας όλο το μονοπάτι και την αναδασωμένη έκταση από το τέρμα της οδού Γεννηματά μέχρι το τέρμα της οδού Ανθέων. Και σειρά είχε πλήθος σημείων του βουνού από το Πανόραμα Βούλας και το Χέρωμα Βάρης μέχρι τον λόφο της Φασκομηλιάς πάνω από τη λίμνη της Βουλιαγμένης.
Το δρομολόγιο ολοκληρώθηκε στο Σέσι Κορωπίου, καλύπτοντας όλη τη δασική έκταση από το παρατηρητήριο πυροφύλαξης του Δήμου Κρωπίας μέχρι το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ευσταθίου στην καρδιά του δάσους.
Με σχέδιο, προγραμματισμό και συνεργασία θα καταφέρουμε όλοι μαζί να πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας συνεχώς καλύτερο επίπεδο καθαριότητας του βουνού μας και ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα υψηλότερα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 16 Ιανουαρίου 2021]