Μέτρα ελάφρυνσης νοικοκυριών & επαγγελματιών από το Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης στην σημερινή όξυνση της πανδημίας στέκεται πάλι στο πλευρό των νοικοκυριών και των επαγγελματιών της πόλης που πλήττονται από τα νέα μέτρα περιορισμού και εφαρμόζει μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης που θα ισχύσουν από την αρχή της λήψης των περιοριστικών μέτρων έως την άρση τους και συγκεκριμένα:

• Απαλλαγή-αναλογική επιστροφή των δημοτικών τελών (ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού) των καταστημάτων της πόλης, για τον χρόνο παύσης λειτουργίας τους.
• Απαλλαγή-αναλογική επιστροφή των δημοτικών τελών (ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού) για όλα τα νοικοκυριά, που τουλάχιστον ένα μέλος τους έχει υποστεί «αναστολή σύμβασης εργασίας».
• Αναλογική απαλλαγή των καταστημάτων από το τέλος κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για την περίοδο παύσης λειτουργίας.
• Απαλλαγή μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων Γυμνασίων και Λυκείων, για όσο διάστημα αυτά παραμένουν κλειστά.

«Τα παραπάνω μέτρα και οι διαδικασίες υλοποίησής τους, θα εξειδικευθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα επικυρωθούν με προσεχή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και συνεχίζει λέγοντας ότι «Από την αρχή της κρίσης λάβαμε σειρά μέτρων προφύλαξης και διευκόλυνσης των δημοτών και ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων. Σήμερα, με βαθιά συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης, μετά την εξαγγελία για ολικό περιορισμό κινήσεων και τον συνεπακόλουθο περιορισμό δραστηριότητας σε σημαντικό τμήμα της τοπικής οικονομίας, ενεργοποιούμε τα αρχικά μέτρα ελάφρυνσης για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες της πόλης. Είμαστε δίπλα στον πολίτη, σταθμίζουμε τις εξελίξεις και επεξεργαζόμαστε επιπλέον μέτρα κοινωνικής στήριξης. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη συγκυρία!».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Νοεμβρίου 2020]