Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ηλιούπολη: Νέα μείωση στα δημοτικά τέλη 2021 σε οικίες, επιχειρήσεις και τρίτεκνους

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Ηλιούπολης προχωράει σε γενναίες μειώσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης, αναγνωρίζοντας ότι η τοπική κοινωνία δοκιμάζεται από τις αρνητικές συνέπειες της περιόδου της πανδημίας στην ζωή των δημοτών και στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
Συγκεκριμένα για την οικιακή χρήση, γίνεται μείωση 5,5%, δηλαδή από 1,35 σε 1,28 ευρώ ανά τετραγωνικό και για την γενική χρήση (καταστήματα, βιομηχανίες, βιοτεχνίες κλπ) μείωση κατά 3%, δηλαδή από 3,65 σε 3,55 ευρώ ανά τετραγωνικό.
Επιπλέον για τους τρίτεκνους η πλήρης απαλλαγή Δημοτικών Τελών θα ισχύει για ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ, (από 15.000 ευρώ που ήταν πέρσι) και απαλλαγή 50% για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ (από 15.000 ευρώ που ίσχυε από πέρσι).
Τρίτεκνοι νοούνται όσοι έχουν 3 ανήλικα παιδιά ή ενήλικα μέχρι 25 ετών που να σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.
«Εργαζόμαστε σταθερά για περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων, μέσα από την αύξηση του ποσοστού Ανακύκλωσης, τα προωθούμενα έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων, αλλά και την εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού LED, ώστε να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές η μείωση των Δημοτικών Τελών. Με σύνεση και σταθερά βήματα η πόλη μας αλλάζει!», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Απόστολος Στασινόπουλος.

Γ. Αραμπατζής: «Σηκώνουν» γενναίες μειώσεις τα ανταποδοτικά τέλη για το 2021

«Μπορούν να “σηκώσουν” γενναίες μειώσεις τα ανταποδοτικά τέλη το 2021. Ο Δήμος οφείλει να συνδράμει στην ανακούφιση νοικοκυριών, αλλά και επιχειρήσεων της πόλης», τόνισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Πόλη που Θέλω» και Δημοτικός Σύμβουλος Γαβριήλ Αραμπατζής. «Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου που παρουσιάστηκαν κατά την οικονομική επιτροπή στις 26/10, αποδεικνύεται η δυνατότητα για μεγάλες εκπτώσεις στα Δημοτικά τέλη που θα δώσουν ανάσα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ειδικότερα, προκύπτει τεράστια αύξηση εσόδων του δήμου από την δήλωση των τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών, η οποία οφείλεται στην ενημέρωση της βάσης δεδομένων του δήμου από εκείνη του ΔΕΔΗΕ. Η αύξηση εσόδων προσδιορίζεται, μέχρι στιγμής στα 1.203.998,00 ευρώ, έχοντας ληφθεί υπόψη μόνο το 1/3 των υποβληθέντων τροποποιητικών δηλώσεων, που έχουν ελεγχθεί και σταλεί στο ΔΕΔΗΕ. Αυτό το 1/3 των δηλώσεων προκαλεί μια αύξηση 420.000 τ.μ. κατοικιών και 174.520 τ.μ. λοιπών χώρων. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι με την ενσωμάτωση του υπολοίπου αριθμού των δηλώσεων, θα προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη αύξηση εσόδων αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για το δήμο μας. Το ποσοστό του 3% που έχει αποφασίσει η διοίκηση του Δήμου είναι πολύ μικρό, σε σχέση με την πραγματική δυνατότητα μεγαλύτερων μειώσεων. Η διοίκηση δεν λαμβάνει υπόψη της όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα για μία ακόμη φορά να δρα με βιασύνη και προχειρότητα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η οικονομία των περισσότερων νοικοκυριών, αλλά και οι επιχειρήσεις της Ηλιούπολης, πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει. Ο Δήμος οφείλει να συνδράμει στην ανακούφιση αυτών των προβλημάτων με τρόπο αποτελεσματικότερο», επισημαίνει ο Γαβριήλ Αραμπατζής.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Νοεμβρίου 2020]

Scroll to Top