Νέος Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου ο Κώστας Χαρίτος

Άλιμος

Νέος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου εκλέχθηκε κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο Επικεφαλής της παράταξης «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» Κώστας Χαρίτος. Η υποψηφιότητα αυτή ήταν και η μοναδική γι’ αυτό και η διαδικασία προχώρησε γρήγορα.
Η θέση του Αντιπροέδρου προτείνεται κανονικά από την παράταξη που αναδείχθηκε δεύτερη σε εκλογική δύναμη. Λόγω απουσίας όλων των μελών της παράταξης «ΑΛΙΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ», οι οποίοι ενημέρωσαν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την αδυναμία τους να παρασταθούν, η προεδρεύουσα κάλεσε το σύνολο του σώματος προκειμένου να εκλέξει μεταξύ του συνόλου των δημοτικών συμβούλων τον προτεινόμενο για το αξίωμα για το οποίο ελλείπει υποψήφιος.

Το λόγο έλαβε ο Κώστας Χαρίτος επικεφαλής της παράταξης ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα για Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και με 21 ψήφους ΥΠΕΡ που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και με 3 Λευκά ψηφοδέλτια εκλέχθηκε με θητεία έως τις 6 Νοεμβρίου 2021 Αντιπρόεδρος.
«Σαν νέος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, όποτε και εάν χρειαστεί να προεδρεύσω, θα το κάνω με γνώμονα την διαπαραταξιακή συγκρότηση και τον δημοκρατικό διάλογο, διευθύνοντας την συζήτηση με ισότητα και δημοκρατία», δήλωσε ο Κώστας Χαρίτος ευχαριστώντας τους συναδέλφους του που τον ψήφισαν και τον εμπιστεύτηκαν για τη θέση αυτή.
Τη θέση αυτή μέχρι πρότινος κατείχε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσαμπαρλής που είχε εκλεγεί με την παράταξη «Άλιμος Μπορούμε Καλύτερα». Όπως ενημέρωσε η προεδρεύουσα Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Σιμητροπούλου το σώμα, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ 261/ του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής 2020 (αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ 97/13-10-2020 Δήμου Αλίμου) τέθηκε σε αργία ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης ΑΛΙΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ κ. Νικόλαος Τσαμπαρλής. Όπως ορίζεται στην απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Δ. Αττικής, με την υπ’ αριθμ. 957/2020 καταδικαστική απόφαση ο ανωτέρω δημοτικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Εφετείο Πλημ/των Αθηνών για τα αδικήματα που αναφέρονται σε αυτή και ως εκ τούτου, σύμφωνα με το αρ. 236Α παρ. 2 του ν. 3852/2010, τίθεται σε αργία από την ημερομηνία έκδοσης της υπ’ αριθμ. 957/2020 καταδικαστικής απόφασης, μέχρι την έκδοση τυχόν τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης, οπότε και το μέτρο αίρεται αυτοδικαίως.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Οκτωβρίου 2020]