«Έφυγε» ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και Αλιμιώτης Δημήτρης Καρανικόλας

Άλιμος

Εφυγε στα 59 του χρόνια ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αλίμου Δημήτρης Καρανικόλας. Όλο το προηγούμενο διάστημα έδινε με αξιοπρέπεια τη μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Γέννημα θρέμμα Αλιμιώτης, επαγγελματίας δημοσιογράφος, εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και τελευταία ήταν στην ΕΡΤ. Ήταν από όλους αγαπητός τόσο στο δήμο όσο και στην ΕΡΤ.
Ο Δημήτρης Καρανικόλας γεννήθηκε στον Άλιμο, το 1961. Ήταν παντρεμένος με την Αμαλία Κοντορούση και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, την Ελένη και τον Γιώργο.
Ο Δημήτρης Καρανικόλας είχε αρχίσει να δείχνει την κλήση του στη δημοσιογραφία ήδη από το 1981, όπου και ασκούσε το λειτούργημα του δημοσιογράφου, ενώ από το 1995 μέχρι σήμερα εργαζόταν στην ΕΡΤ.
Είχε καλύψει γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδος, που αφορούσαν στην πολιτική, στην Παιδεία, στην Εκκλησία, στον χώρο της υγείας και στο αστυνομικό ρεπορτάζ, ενώ του είχαν ανατεθεί δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είχε επίσης εργαστεί στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΑΥΡΙΑΝΗ, ΕΞΟΡΜΗΣΗ, Η ΒΡΑΔΥΝΗ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ.
Σημαντική η παρουσία του και στον περιοδικό Τύπο με πολλές συνεργασίες στα περιοδικά ΕΙΚΟΝΕΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ αλλά και στα ερτζιανά.
Κορυφαία, έως τώρα, στιγμή της δημοσιογραφικής του πορείας ήταν η κάλυψη της νοσηλείας του Ανδρέα Παπανδρέου, στο «Ωνάσειο». Τη μοναδική, όπως ο ίδιος χαρακτήριζε, δημοσιογραφική εμπειρία, την οποία κατέγραψε στις σελίδες του βιβλίου του «Το ημερολόγιο ενός δημοσιογράφου – 3000 ώρες αγωνίας» -(εκδόσεις ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ).
Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Νεκροταφείο της Γλυφάδας, τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία. Ο «ΠΑΛΜΟΣ» συλλυπείται στους οικείους του.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 26 Σεπτεμβρίου 2020]