Με θερμομετρήσεις, αντισηπτικά και λοιπά μέτρα χτύπησε το «πρώτο» κουδούνι στα σχολεία

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Επικαιρότητα Ηλιούπολη

• Σε όλα τα σχολεία ο καθιερωμένος αγιασμός

Χωρίς εκπλήξεις και παρατράγουδα είχαμε τον αγιασμό των σχολείων εν όψει της νέας σχολικής περιόδου.
Η παρουσία των διάφορων που είχαμε άλλες χρονιές, φέτος μειώθηκε στο ελάχιστο, διότι τα μέτρα για την ορθή λειτουργία των σχολείων έπρεπε να τηρηθούν για να μην έχουμε διάφορα δυσμενή στη συνέχεια.
Μόνο πρόβλημα ήταν και στα σχολεία της περιοχής, το πρόβλημα της μάσκας, διότι δεν φρόντισε το αρμόδιο Υπουργείο να ελέγξει από πριν την καταλληλόλητα των μασκών αυτών. Βέβαια υπάρχουν και άλλα προβλήματα που δεν ήταν της πρώτης μέρας αλλά πιο ουσιαστικά για την συνέχεια, όπως ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, ο συνωστισμός αυτών κατά την είσοδο και έξοδο από το σχολείο, η έλλειψη καθαριστριών και άλλα πολλά. Πάντως το πρώτο βήμα έγινε.

Δυστυχώς την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι διαγνώστηκε εκπαιδευτικός στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της Γλυφάδας με κορωνοϊό. Άμεσες ενέργειες έγιναν με απολύμανση του σχολείου που ολοκληρώθηκε το ίδιο βράδυ και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ εφαρμόστηκε από την διεύθυνση του σχολείου το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Από την Παρασκευή και για τις επόμενες 14 ημέρες το τμήμα που διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν θα λειτουργήσει με απόφαση των αρμοδίων αρχών.
Ο ΠΑΛΜΟΣ από καρδιάς εύχεται στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στα παιδιά Καλή Σχολική Χρονιά.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Σεπτεμβρίου 2020]