Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Κάθε φέτος και καλύτερα στο Δήμο Αλίμου για την Διετή Υποχρεωτική Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Στο Δήμο Αλίμου η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση εφαρμόστηκε από πέρσι. Δεν ήταν ένα εύκολο εγχείρημα ειδικά αν θυμηθούμε την επίμαχη επιστολή που έστειλε τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της Δημοτικής Αρχής Αλίμου προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τους χειρισμούς της τελευταίας στο θέμα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής (Νήπιο και Προνήπιο). Φέτος τα πράγματα βαίνουν καλύτερα όπως τονίζει αποκλειστικά στον «ΠΑΛΜΟ» ο Ανδρέας Κονδύλης.

[Π]: Από πέρσι υπήρξαν ζητήματα που δεν είχαν προβλεφθεί και φάνηκαν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της προσχολικής Εκπαίδευσης;
Ανδρέας Κονδύλης:
Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα, αν εξαιρέσουμε τις διαρκείς αλλαγές στον προγραμματισμό και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας (Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης) που το πρώτο διάστημα μας αιφνιδίαζαν, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνοντας ερήμην μας και μας ανακοινώνονταν.

«Το Υπουργείο Παιδείας μας έχει ενημερώσει από τον Ιούνιο για
τον σχεδιασμό του σε σχέση με τα Νηπιαγωγεία, και εφόσον αυτό τηρηθεί, εκτιμούμε ότι δεν θα έχουμε ιδιαίτερα ζητήματα
να αντιμετωπίσουμε.»

Ανδρέας Κονδύλης,
Δήμαρχος Αλίμου

[Π]: Φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που υφίστανται λόγω κορωνοιού δημιουργούνται νέα προβλήματα ή έχει ήδη γίνει σχετική πρόβλεψη;
Α.Κ.:
Έχουν ήδη γίνει όλες οι αναγκαίες προβλέψεις εκ μέρους μας και είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε και σε ό,τι άλλο αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας, σε σχέση με τα μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά, αναλώσιμα κ.λπ. Επίσης το Υπουργείο Παιδείας μας έχει ενημερώσει από τον Ιούνιο για τον σχεδιασμό του σε σχέση με τα Νηπιαγωγεία, και εφόσον αυτό τηρηθεί, εκτιμούμε ότι δεν θα έχουμε ιδιαίτερα ζητήματα να αντιμετωπίσουμε. Βεβαίως, ο covid-19 προκαλεί διαρκώς νέα δεδομένα, η κατάσταση είναι δυναμική και αλλάζει διαρκώς, οπότε οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή κι εγρήγορση.

[Π]: Στην περσινή αλληλογραφία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας υπήρξε ανταπόκριση ή φωνή βοώντος;
Α.Κ.:
Στην τελευταία επιστολή διαμαρτυρίας που είχα στείλει στην αρμόδια Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης δεν έλαβα ποτέ απάντηση, ούτε καν κάτι τυπικό. Ωστόσο εκτιμώ ότι τα όσα γράφαμε ελήφθησαν υπόψιν από τους αρμόδιους, γιατί φέτος δεν είδαμε να επαναλαμβάνονται (τουλάχιστον μέχρι τώρα) τα ίδια αρνητικά φαινόμενα (αρρυθμίες, αλλαγή αποφάσεων κ.λπ.).
Εν κατακλείδι, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρυσι και αισιοδοξούμε. Ταυτόχρονα, λόγω των συνθηκών της πανδημίας είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, επιφυλακή και προσπαθούμε να προνοούμε και να προλαμβάνουμε.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Αυγούστου 2020]

Scroll to Top