Ελληνικό – Αργυρούπολη: Αποστολή αλληλεγγύης στο πλευρό των πληγέντων της Εύβοιας

Ελληνικό Αργυρούπολη

Στο πλευρό των πληγέντων της Εύβοιας βρέθηκε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη του. Πραγματοποίησε έτσι δύο αποστολές παροχής βοήθειας μέσα στον Αύγουστο. Στην εθελοντική αυτή κίνηση συμμετείχαν η Πολιτική Προστασία του δήμου, οι Εθελοντές Δασοπροστασίας μαζί με την Κίνηση Γυναικών Αργυρούπολης και εθελοντών, οι οποίοι βοήθησαν πλημμυροπαθείς στην περιοχή Μπούρτζι η οποία έχει πάθει ολοκληρωτική καταστροφή.

Οι Εθελοντές του δήμου κυριολεκτικά αντίκρισαν μια εικόνα πρωτόγνωρης καταστροφής καθώς τα ορμητικά νερά είχαν παρασύρει και καταστρέψει κατοικίες, οικοσκευές, αυτοκίνητα και ότι άλλο είχε βρεθεί στο διάβα τους.
«Υπερήφανος για την πόλη του» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος. «Το χαμόγελο του κυρίου Λευτέρη είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας. Όπως στην Μάνδρα και το Μάτι έτσι και τώρα η πολιτική προστασία του Δήμου μας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Κρητικό και η ομάδα Εθελοντών Δασοπυπροστασίας μας που διέκοψε τις διακοπές της βρέθηκαν στο πλευρό των πληγέντων της Εύβοιας καθαρίζοντας με φτυάρια και μηχανήματα δρόμους και σπίτια. Η αποστολή στους πλημμυροπαθείς ήταν στο Βασιλικό, Κοινότητα Ληλαντίων Δήμος Χαλκιδέων. Η Εύβοια με τους 8 αδικοχαμένους νεκρούς μας χρειάστηκε και εμείς σπεύσαμε πρώτοι στο πλευρό της. Ποιος Δήμαρχος όμως δεν θα ήταν Υπερήφανος για τη πόλη μας αλλά και το άριστο οργανωμένο Σώμα Εθελοντών που ιδρύσαμε το 2015 στη 1η μας θητεία που δίνει πάντα πρώτο μαθήματα ψυχής. Τους ευχαριστώ όλους.», τόνισε.
Η Πολιτική Προστασία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται άμεση βοήθεια και έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Αυγούστου 2020]