Εγγραφείτε στο Newsletter μας

GrEEnBeach: Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία πάει στην παραλία της Βούλας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Η Δημοτική παραλία της Βούλας που βρίσκεται πλησίον του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα)κάνει πρώτη τη μετάβαση στο ψηφιακό και πράσινο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.
Από την Τρίτη 21 Ιουλίου, οι επισκέπτες και οι λουόμενοι έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές μέσω της ηλιακής ενέργειας, δωρεάν, καθώς όλες οι ομπρέλες στην παραλία είναι εξοπλισμένες με φωτοβολταϊκά πάνελ και ξεχωριστό σύστημα φόρτισης με δυο θύρες USB ανά ομπρέλα. Το ολοκληρωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα φόρτισης ατομικών συσκευών είναι διασυνδεδεμένο σε δίκτυο του Διαδικτύου των Αντικειμένων (Internet of Things – ΙοΤ) με δυνατότητα μετάδοσης των μετρήσεων σχετικά με την καταναλισκόμενη ενέργεια ανά ηλιακό φορτιστή. Τα παραπάνω δεδομένα θα παρουσιάζονται στον ακόλουθο ιστότοπο https://ec.europa.eu
/greece/events/grEEnbeach_el, όπου οι πολίτες θα μπορούν να δουν το ενεργειακό όφελος από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εν προκειμένω της ηλιακής, για τη φόρτιση των συσκευών τους.

Η στρατηγική σύμπραξη των τριών φορέων της πιλοτικής αυτής δράσης επικυρώθηκε την ίδια μέρα με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας από τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Γ. Μαρκοπουλιώτη, τον Δήμαρχο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρ. Κωνσταντέλλο, τον Πρόεδρο του ΕΠΙΣΕΥ, ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ Ι. Βασιλείου και τον Διευθυντή Έρευνας στο ΕΠΙΣΕΥ στο ΕΜΠ, Δρ. Α. Αμδίτη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 25 Ιουλίου 2020]

Scroll to Top