Άλιμος: Ματαίωση διεξαγωγής πανηγυριού του Αγίου Παντελεήμονα

Άλιμος

Πανηγύρια τέλος μέχρι 31 Ιουλίου

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την ματαίωση όλων των πανηγυριών από τις 13/07/2020 έως και τις 31/07/2020. Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν 5 Υπουργοί αναφέρεται ότι απαγορεύονται προσωρινά στο σύνολο της Επικράτειας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, τα πανηγύρια μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού.

Με διευκρίνιση που έγινε από την γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τονίζεται ότι «Απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών». Με άλλα λόγια δεν απαγορεύονται τα παζάρια.
Η διευκρίνιση κρίθηκε απαραίτητη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων που σχετίζονται με τη διοργάνωση πανηγυριών.
Όπως αναφέρεται αναλυτικά: Για τις αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (εμποροπανηγύρεις, κυριακάτικες αγορές, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές), ισχύουν οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας, όπως περιγράφονται στην υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44076/ 11.7.2020 κοινής υπουργικής απόφασης Β΄2798.

Ματαίωση διεξαγωγής πανηγυριού του Αγίου Παντελεήμονα

«Το πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουλίου 2020 ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αλίμου που εκδόθηκε στις 14 Ιουλίου.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Ιουλίου 2020]