Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Μαρίνας Βουλιαγμένης

Θετική γνώμη διατύπωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Μαρίνας Βουλιαγμένης.
Στην ψηφοφορία που έγινε “υπέρ” ψήφισαν οι παρατάξεις του Γιώργου Πατούλη και του Θάνου Τζήμερου, στο σύνολο 48 “ναι”. Με το “όχι” τάχθηκαν οι παρατάξεις Σγουρού, Λαϊκή Συσπείρωση, Ελληνική Αυγή, Οικολογική Συμμαχία, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και Ανυπότακτη Αττική, συνολικά 30 ψήφοι. Το αποτέλεσμα καθόρισε τελικά η παράταξη της Ρένας Δούρου, που τάχθηκε με το “λευκό” (20 ψήφοι) επιτρέποντας στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να πάρει “πράσινο φως”. Ο Γιάννης Σγουρός είπε ότι οι προϋποθέσεις που είχε θέσει τότε το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν εισακούστηκαν, γι’ αυτό και επέλεξε το “κατά”.
Στη σχετική συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την Τετάρτη 1η Ιουλίου, παρενέβη ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία ανάπλασης μίας δομής που είναι απαρχαιωμένη, όπως τόνισε και αναφέρθηκε στα οφέλη του έργου, για την περιοχή και τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία σύγχρονων και λειτουργικών εγκαταστάσεων. Όπως υποστήριξε, θετικά για το έργο είχε γνωμοδοτήσει, με κατά πλειοψηφία απόφαση του και το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, προ λίγων μηνών.

Κατά τη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας, η οποία ανέπτυξε τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου. Επί της μελέτης εισηγήθηκαν θετικά και ανέλυσαν τα οφέλη του έργου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Παπαδάκης και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, από την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική».
«Πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής αλλά και ευρύτερα της Αττικής, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και επισήμανε πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, υπέρ του έργου, αποδεικνύει πως η τοπική κοινωνία «διψά» για έργα με αναπτυξιακό πρόσημο. «Αυτή είναι μία σοβαρή παράμετρος. Ως Περιφέρεια Αττικής ακούμε προσεκτικά, στηρίζουμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες εκφράζονται μέσω των δημοτικών αρχών», ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως στο επίκεντρο των πολιτικών της Διοίκησης είναι παρεμβάσεις που θα διαμορφώσουν ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον στην Αττική και θα συμβάλλουν στη τουριστική της αναβάθμιση αλλά και στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας. «Λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψιν τις επισημάνσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, στηρίζουμε το έργο που θα αφήσει σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα στην Αττική.
Το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης πήραν και πολίτες που αντιτίθενται στην ανάπλαση της Μαρίνας. Εκπροσωπώντας το ilovevouliagmeni και τους κατοίκους της περιοχής που λένε «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ» ο Παναγιώτης Κόνσουλας τοποθετήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης. Είπε μεταξύ άλλων ότι προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο την καταψήφιση της Μελέτης, προκειμένου “να οδηγηθούμε σε έναν συμβιβασμό” με τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την έμπρακτη στήριξη στην υλοποίηση του έργου.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Ιουλίου 2020]

Ad