Αυτοψία ΣΠΑΥ και δοκιμές προληπτικής πυροπροστασίας στην Ηλιούπολη

Η πρόληψη σε συνδυασμό με την καλή προετοιμασία αποτελούν την πλέον βασική προτεραιότητα του ΣΠΑΥ καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Για τον λόγο αυτό, κλιμάκιο του Συνδέσμου βρέθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στην περιοχή της Ηλιούπολης, προκειμένου να ελέγξει στην πράξη τις υποδομές προληπτικής πυροπροστασίας και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των εργασιών συντήρησης των υδραυλικών συστημάτων δασοπυρόσβεσης, που πραγματοποιήθηκαν από τον ΣΠΑΥ.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο υδραυλικό σύστημα που αποτελείται από δεξαμενές και αντλιοστάσια, τα οποία παρέχουν συνεχή ροή νερού σε υδροβόλα συστήματα που πραγματοποιούν καθημερινή διαβροχή, καλύπτοντας σημαντικό μέρος του περιαστικού τμήματος του Υμηττού.
Επιτελείο του ΣΠΑΥ βρέθηκε στο σημείο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηλιούπολης κ. Κωνσταντίνου Σεφτελή, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηλιούπολης κ. Γιάννη Αντζινά, καθώς και εκπροσώπων της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης.
Η αυτοψία και οι δοκιμές θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε όλες τις περιοχές του Υμηττού.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Ιουλίου 2020]

Ad