55 χρόνια μετά… Συνάντηση Συμμαθητών Γυμνασίου Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου στη Γλυφάδα (Όασις), κοντά στο “παλαιό Γυμνάσιο” έγινε συνάντηση των συμμαθητριών και συμμαθητών, της 8ης τάξης, που τελείωσαν το 1961, πριν από 55 χρόνια. Οι παλαιότεροι θυμούνται πως τότε δεν ονομαζόταν Λύκειο, αλλά Γυμνάσιο και η τελευταία τάξη ήταν η 8η.
Στην συνάντηση, διοργανωτής της οποίας ήταν ο Γιώργος Μπαλής, μέσα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, έγινε μια σύντομη ανασκόπηση της ζωής του καθενός. Φεύγοντας από το Γυμνάσιο, όλοι στριφογύριζαν στην δύνη της ζωής επί 55 χρόνια, κάποιοι μακριά από την Ελλάδα, μέχρι που το έφερε η τύχη να ξανασμίξουν για λίγες ώρες, κοντά στο παλαιό Γυμνάσιο, ζωντανεύοντας τις παλιές αναμνήσεις, με νοσταλγία.
Όσοι έζησαν στην Γλυφάδα κατά την 10ετία του 1950, θυμούνται ότι τότε δεν υπήρχαν κέντρα διασκέδασης, ακόμη και τα σπίτια ήταν ελάχιστα. Έτσι, το κορυφαίο κοινωνικό γεγονός της εποχής ήταν η οργάνωση ενός “πάρτυ”, στο σπίτι κάποιου φίλου-συμμαθητή. Πολλά ειδύλλια (κάποια από αυτά κατέληξαν σε γάμο), ξεκίνησαν από τα “πάρτυ”, χορεύοντας με τις μελωδίες των Platers (only you) ή Paul Anka (crazy love) ακόμη και με τον ζωηρό ρυθμό του Elvis Presley. Αναμνήσεις αξέχαστες.
Σήμερα, συμμαθήτριες και συμμαθητές της 8ης τάξης εκδήλωσαν την επιθυμία: “εσύ Γιώργο (Μπαλή), που οργάνωνες τότε τα “πάρτυ”, οργάνωσε τώρα μια συνάντηση, μετά από 55 χρόνια, να θυμηθούμε τα παλιά”. Ωραία ιδέα, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, μετά των συζύγων (μαζί με το έτερο ήμισυ ήταν περισσότερο ολοκληρωμένη η παρουσίαση του κύκλου της ζωής). Με τις πρώτες νότες του crazy love, τα “αγόρια” σηκώθηκαν και ζήτησαν σε χορό τα “κορίτσια”. Στην συνέχεια, με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν όλοι σε συζητήσεις που αφορούσαν την μισού αιώνα ζωή του καθενός. Δεν έλειψε η αναφορά σε ορισμένους καθηγητές του τότε Γυμνασίου, οι οποίοι αναμφισβήτητα συνέβαλαν στην διαμόρφωση του χαρακτήρα εκείνων των συμμαθητών, που σήμερα αποτελούν τις προσωπικότητες της κοινωνίας της Γλυφάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Στην φωτογραφία, όσοι μπόρεσαν να παρευρεθούν, είναι εξ’ αριστερών: Παπαχριστόπουλος Πότης, Ελευθερίου Τάκης, Νερούτσος Νίκος, Γιατρά Πόπη, Φανδρίδης Μιχάλης, Προαιστού Καίτη, Βρεχόπουλος Νότης, Νικολαϊδης Νίκος, Τζάνη Φωφώ, Γιαννακάρη Ελένη, Αλιμπράντης Σπύρος, Παπαδημητρίου Γιάννης, Φλώρος Κώστας, Μπαλής Γιώργος.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 26 Μαρτίου 2016]

Scroll to Top