Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Σ.Π.Α.Υ.: Πρόλαβαν τα χειρότερα – Φωτιά στους πρόποδες του Υμηττού στο ύψος της Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Μικρής έκτασης πυρκαγιά σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 13 Ιουνίου στον Υμηττό στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Αμοργού.
Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οχήματα από τις Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ελληνικού-Αργυρούπολης, Βούλας και Ηλιούπολης.
Στην περιοχή βρέθηκε από την πρώτη στιγμή επιτελείο του ΣΠΑΥ καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Δήμου Γλυφάδας, παρουσία του Δημάρχου. Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο.
Μετά το συμβάν «για λόγους ασφαλείας στο σημείο παρέμεινε πυροσβεστική Ντακότα του Δήμου Γλυφάδας», όπως ενημέρωσε ο Δήμος Γλυφάδας.

Το ξέσπασμα του Προέδρου του Σ.Π.Α.Υ.

«Θα σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.
Και συνέχισε: «Είμαι εξοργισμένος! Ένας ανεύθυνος μελισσοκόμος στη Γλυφάδα πήγε να καπνίσει τα μελίσσια του και του ξέφυγε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. Αμέσως έσπευσε πρώτη η εθελοντική ομάδα του Ελληνικού Αργυρούπολης, της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης του ΣΠΑΥ και της πυροσβεστικής και την έσβησαν πριν ξεφύγει η καταστροφή.
Είναι αμαρτία από το Θεό να παλεύουμε στον ΣΠΑΥ να καθαρίσουμε το βουνό μας να το φυλάνε οι εθελοντές μας και να έρχεται ο κάθε ανεύθυνος να τινάζει τα πάντα στον αέρα.
Ευχαριστώ τα παιδιά της εθελοντικής ομάδας που έσπευσαν στην Γλυφάδα σε χρόνο ρεκόρ και απέδειξαν πως ο Υμηττός μόνο με συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των 11 δήμων του ΣΠΑΥ μπορεί να προστατευτεί».

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Ιουνίου 2020]

Scroll to Top