Δωρεάν διανομή γατοτροφών από το Δήμο Ηλιούπολης

Ηλιούπολη

Aπογευματινές ώρες του περασμένου Σαββάτου 13 Ιουνίου, έγινε στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, διανομή 2.250 κιλών τροφών για αδέσποτες γάτες, σε καταγεγραμμένους φροντιστές αδέσποτων, ανάλογα με τις ανάγκες των πληθυσμών, που σιτίζει κάθε φροντιστής.
Κάθε ενδιαφερόμενος δημότης που φροντίζει αδέσποτα, μπορούσε να παραλάβει τροφή, αφού πρώτα γινόταν η καταγραφή του στο μητρώο φροντιστών του Δήμου Ηλιούπολης, με την συμπλήρωση του σχετικού εντύπου σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Η συγκεκριμένη δράση, αποτελεί άλλο ένα νέο βήμα εφαρμογής της νέας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την προστασία των αδέσποτων ζώων, που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της,.
Μια νέα αντίληψη που ξεκίνησε με την συστηματική χαρτογράφηση των αποικιών γατών της πόλης και των συνδημοτών φροντιστών τους και συνεχίστηκε με το πρόγραμμα κτηνιατρικών υπηρεσιών, που βρίσκεται ήδη σε ισχύ από τον Απρίλιο.
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των συμπολιτών μας, που αφανώς επί χρόνια φροντίζουν εθελοντικά τα αδέσποτα και της εξαιρετικής συνεισφοράς της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης και άλλων εθελοντών.
«Στόχος μας είναι, σε εύλογο χρόνο, να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλες οι ανάγκες των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με την σταδιακή αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού και την ευόδωση του σχεδιασμού μας για τη σίτιση, την κτηνιατρική υποστήριξη και τη φιλοξενία των αδέσποτων και ακόμη για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ανάπτυξη της φιλοζωικής κουλτούρας», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη Αποστόλης Στασινόπουλος.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Ιουνίου 2020]