Διαγωνισμός «Μένουμε Σπίτι Δημιουργικά»

Επιτροπή Αξιολόγησης θα κρίνει τα έργα

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στην προσπάθειά του να ενθαρρύνει τους μαθητές της πόλης να παραμείνουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία περιορισμού, προκήρυξε, όπως είναι γνωστό, διαγωνισμό λογοτεχνικού και εικαστικού έργου με θέμα “Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε”.

Γ. Αραμπατζής: Τι γίνεται με το διαγωνισμό «Στην Ηλιούπολη Μένουμε Σπίτι Δημιουργικά»;

Ερώτηση για την πορεία και ολοκλήρωση του διαγωνισμού εξέφρασε δημόσια ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που Θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:
«Κατά τη διάρκεια της καραντίνας πολλοί δήμαρχοι, όπως και ο δικός μας, ανακοίνωσαν διαγωνισμούς ζωγραφικής για τα παιδιά όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Ο δήμαρχος Ηλιούπολης είχε προκηρύξει διαγωνισμό με τίτλο «Στην Ηλιούπολη Μένουμε Σπίτι Δημιουργικά» για όσο διάστημα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, μάλιστα είχε ανακοινώσει και ως έπαθλα χρηματικά ποσά. Πολλοί δήμοι έχουν αρχίσει να το υλοποιούν και να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα αντίστοιχων διαγωνισμών. Στην Ηλιούπολη δεν έχουν εγκριθεί ανάλογες πιστώσεις από την οικονομική επιτροπή, δεν υπάρχει κάποια απόφαση η ανακοίνωση για τη διαδικασία και την επιτροπή αξιολόγησης. Σε δύο βδομάδες τελειώνει το σχολικό έτος. Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα; Μήπως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο χώρος του εκθεσιακού κέντρου στη λεωφόρο Ειρήνης ή η αίθουσα εκδηλώσεων στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης; Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν με όρους τα μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Μήπως η επανεκκίνηση του να συνδυαστεί με την έκθεση των έργων των μαθητών;»

Η θέση της Διοίκησης

Η απάντηση από πλευράς Διοίκησης δόθηκε από την Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πολιτισμού Αικατερίνη Χωματά την αμέσως επόμενη ημέρα. «Η συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα έργα θα κριθούν από επιτροπή αξιολόγησης, που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πιστεύουμε ότι τότε θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι σχεδιασμένες εκδηλώσεις έκθεσης και προβολής των έργου όλων των παιδιών, με τη φυσική συμμετοχή τους, την απονομή επαίνου σε όλους και φυσικά με την βράβευση των νικητών. Μέχρι τότε ευχόμαστε στα παιδιά «Καλή Δύναμη και Καλό Καλοκαίρι»!»

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Ιουνίου 2020]

Ad
Ad