Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Τοποθετήθηκε ο μεταλλικός φορέας στην πεζογέφυρα του Αλίμου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Τοποθετήθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες, ο μεταλλικός φορέας της πεζογέφυρας Αλίμου με το εγχείρημα να ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου. Η κατασκευή της πεζογέφυρας αποτελεί τμήμα του έργου “Κατασκευή 6 πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής”.
Το έργο προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ (συμβασιοποιημένοι πόροι 6 εκ. ευρώ περίπου) χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014 – 2020″. Δημοπρατήθηκε και εκτελείται από το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών (φορέας υλοποίησης).
Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος ήταν παρών καθόλη τη διάρκεια της τοποθέτησης «υπολείπονται εργασίες 30 ημερών για να δοθεί το έργο σε χρήση από τους πολίτες και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια».
«Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια και προστατεύει τη ζωή των πολιτών, και το οποίο στηρίζεται σε μελέτη σκοπιμότητας και χαρτογράφησης των σημείων υψηλής επικινδυνότητας, από άποψη αριθμού τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, που είχε εκπονήσει το Υπουργείο», τόνισε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου.
Οι πεζογέφυρες σχεδιάστηκαν το 2012 και το έργο είχε χρονικό ορίζοντα εκτέλεσης το 2015, όμως δεν προχώρησε. Το 2016 το Υπουργείο Υποδομών έφερε στην επιφάνεια ξανά τα σχέδια και τις μελέτες και σε συνεργασία με την περιφέρεια δημοπράτησε τις πεζογέφυρες στην Αττικής.
Η κατασκευή της πεζογέφυρας αποτελούσε αίτημα και προσπάθεια όλων των Δημοτικών Αρχών και των Κυβερνήσεων τα δέκα (10) τουλάχιστον τελευταία χρόνια.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 13 Ιουνίου 2020]

Scroll to Top