Δήμος, Φιλοζωική και Ελληνικόν Α.Ε.: Συνάντηση Εργασίας για την απομάκρυνση των αδεσπότων από το πρ. Αεροδρόμιο Ελληνικού

Ελληνικό Αργυρούπολη

Eνόψει της εκκίνησης των κατεδαφίσεων στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού, ξεκίνησε την Τρίτη 9 Ιουνίου η απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων από το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Ειρήνη Στελλάκη και την Πρόεδρο της Φιλοζωικής Παρέμβασης Ελληνικού – Αργυρούπολης Ελένη Κορίλλη περισυνέλλεξαν αδέσποτες γάτες από τον χώρο της πρώην Πολιτικής Υπηρεσίας και οδηγήθηκαν σε τοπικούς κτηνιάτρους για περίθαλψη και στείρωση.
Οι δράσεις απομάκρυνσης των αδεσπότων θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες.

Συνάντηση εργασίας με την Ελληνικό Α.Ε.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στα γραφεία της Ελληνικό Α.Ε. μεταξύ της αντιδημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κας Ειρήνης Στελλάκη, της Προέδρου της Φιλοζωικής Παρέμβασης Ελληνικού – Αργυρούπολης κας Ελένης Κορίλλη, της Προέδρου της Πανελλαδικής
Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κας Νατάσσας Μπομπολάκη, της προέδρου της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων κας Μάρθας Πουλτίδου και του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικό Α.Ε κ. Βαγγέλη Πέρπερα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε από την πλευρά του Δήμου αναλυτική παρουσίαση των διαδικασιών απομάκρυνσης από το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού των αδέσποτων ζώων, η οποία γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζει η Ελληνική Νομοθεσία.

Συγκεκριμένα:
Οι αδέσποτες γάτες μετά την περισυλλογή τους, θα οδηγούνται στον κτηνίατρο για τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να αποκτήσουν βιβλιάριο υγείας και να καταχωρηθούν στα μητρώα του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού “τσιπ” .
Στην συνέχεια ο Δήμος με την αρωγή της Φιλοζωικής Παρέμβασης Ελληνικού – Αργυρούπολης, επίσημων φιλοζωικών φορέων και εθελοντών, θα προσπαθήσουν να βρουν κατάλληλες δομές φιλοξενίας προκειμένου οι αδέσποτες γάτες να λάβουν την ανάλογη φροντίδα.
Προτεραιότητα όλων των πλευρών, είναι όλα τα αδέσποτα που θα περισυλλεγούν από το πρ. Αεροδρόμιο να υιοθετηθούν προκειμένου να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.
Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες μπορούν να συμμετέχουν εθελοντικά, όσοι φιλόζωοι επιθυμούν ώστε όλες οι αδέσποτες γάτες να ζήσουν υπό συνθήκες ευζωίας στο νέο τους περιβάλλον.
Ευχαριστίες προς την Ελληνικό Α.Ε. για την συνδρομή της, στην επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού θέματος εξέφρασε και δημόσια η δημοτική αρχή.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 13 Ιουνίου 2020]