Γεωργάκης Σταύρος, Πρόεδρος Δ. Σ. Ηλιούπολης: «Πλέον έχουμε βρει τα πατήματα μας οπότε τα πράγματα κυλάνε κανονικά όπως υπό κανονικές συνθήκες»

Ηλιούπολη Συνεντεύξεις

Συμβούλια με… τηλεδιάσκεψη

Εξι Πρόεδροι – του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και των Δημοτικών Συμβουλίων Αλίμου, Γλυφάδας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Ελληνικού Αργυρούπολης και Ηλιούπολης – μιλούν στον «ΠΑΛΜΟ» για την εμπειρία της τηλεδιάσκεψης. Ήταν παντού οι συνεδριάσεις επιτυχείς; Υπήρξαν απρόοπτα; Είναι ο κατάλληλος τρόπος για συνεδριάσεις στο μέλλον ή η δια ζώσης συνεδρίαση δύσκολα αντικαθίσταται; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που τους θίξαμε. Επίσης τους ρωτήσαμε δεδομένης της εφαρμογής της απλής αναλογικής ποια είναι η δική τους άποψη, είτε έχουν να κάνουν με δημοτική αρχή πλειοψηφούσα είτε μειοψηφούσα. Όλοι τους άκρως ομιλητικοί μας μεταφέρουν τις απόψεις τους.


[Π]: Ποια η εμπειρία σας από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη; Υπήρχε απαρτία, δυνατότητα διαλόγου και εξωστρέφειας προς το ευρύ κοινό;
ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ:
Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας να γίνονται τα δημοτικά συμβούλια με τηλεδιάσκεψη. Τις πρώτες μέρες ήταν κάπως περίεργο, δεν είχε χρειαστεί ποτέ μέχρι σήμερα να κάνουμε τηλεδιάσκεψη, αλλά βρήκαμε τα πατήματα μας και τις ισορροπίες μας. Ήμασταν κανονικά όλοι στις θέσεις μας, όπως ακριβώς συνέβαινε και πριν, με τη διαφορά πως ο καθένας ήταν στο δικό του χώρο και όχι μέσα στην αίθουσα.

[Π]: Δια Ζώσης, με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς; Ποιον από τους τρεις τρόπους θα επιλέγατε ως καλύτερο για τη διεξαγωγή δημοτικών συμβουλίων και γιατί;
Γ.Σ.:
Σίγουρα τα δύο πρώτα. Αναμφισβήτητα, δια ζώσης είναι πάντα καλύτερα ειδικά όταν υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα. Θεωρώ, λοιπόν, απαραίτητη την επαφή με όλα τα μέλη του συμβουλίου. Ωστόσο, για πιο πρακτικά ζητήματα η τηλεδιάσκεψη είναι καλύτερη γιατί εξοικονομείς χρόνο.

[Π]: Έμειναν πίσω θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας ή θα λέγατε ότι κύλησε το διάστημα όπως θα κυλούσε και υπό κανονικές συνθήκες;
Γ.Σ.:
Έμειναν πίσω κάποια θέματα και είναι λογικό. Πλέον έχουμε βρει τα πατήματα μας οπότε τα πράγματα κυλάνε κανονικά όπως υπό κανονικές συνθήκες.

Υπάρχει υπευθυνότητα από την αντιπολίτευση κάτι που σημαίνει
πως ο κοινός μας στόχος είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ηλιούπολη.
Θεωρώ έχω αναβαθμίσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τη βοήθεια
όλων των δημοτικών συμβούλων.

[Π]: Πότε υπολογίζετε ότι θα επιστρέψετε στην δια ζώσης συνεδρίαση;
Γ.Σ.:
Δεν έχω να σας δώσω συγκεκριμένη ημερομηνία. Ακούμε τους επιστήμονες και θα πράξουμε ανάλογα.

[Π]: Πως θα χαρακτηρίζατε τη μέχρι σήμερα θητεία σας στην Προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου δεδομένης και της εφαρμογής της απλής αναλογικής;
Γ.Σ.:
Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω κάποιο χαρακτηρισμό για μένα, δεν το συνηθίζω. Χαίρω της εκτίμησης των δημοτικών συμβούλων και υπάρχει σεβασμός. Από τους41 δημοτικούς συμβούλους η δική μας παράταξη αριθμεί μόνο 6 και παρόλα αυτά όλες οι εισηγήσεις που έχουμε κάνει έχουν γίνει αποδεχτές. Υπάρχει υπευθυνότητα από την αντιπολίτευση κάτι που σημαίνει πως ο κοινός μας στόχος είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ηλιούπολη. Θεωρώ έχω αναβαθμίσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τη βοήθεια όλων των δημοτικών συμβούλων.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Μαΐου 2020]