Από την Ελβετία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη… Γλυφάδα 27 μαθητές Γυμνασίου

Γλυφάδα

709Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής τους εκδρομής μαθητές Γυμνασίου από το σχολείο TASIS της Ελβετίας (the American school in Switzerland), συνοδευόμενοι από τους πέντε καθηγητές τους επισκέφτηκαν την Ελλάδα. Ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής και έμαθαν για τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας. Τις ημέρες της εκπαιδευτικής τους εκδρομής διέμειναν σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας ενώ και οι νυχτερινές έξοδοι τους κινήθηκαν κυρίως στα μαγαζιά της πόλης.
Στο εστιατόριο Golden Phoenix δείπνησαν βράδυ Πέμπτης και απόλαυσαν τις γευστικές δημιουργίες του ασιατικού εστιατορίου, υπεύθυνος του οποίου είναι ο κ. Νίκος Γενητσαρίδης. Στην ίδια έξοδό τους, τα 27 παιδιά καθώς και οι καθηγητές τους συνάντησαν το Διοικητή της Τουριστικής Αστυνομίας Ν/Α Αττικής κ. Αλέξανδρο Σταθόπουλο, ο οποίος τους καλωσόρισε στην περιοχή, συνομίλησε μαζί τους και τους εξήγησε τη δράση και το έργο που επιτελεί η Τουριστική Αστυνομία στην Αττική.
Από τη συνάντηση αυτή, μαθητές και καθηγητές, έλαβαν ως δώρα βιβλία αρχαίων Ελληνικών και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας από την Τουριστική Αστυνομία, τα οποία έδωσε αυτοπροσώπως ο Διοικητής μαζί με την Αστυφύλακα Χάιδω Λασκαρίδου. Η αποστολή του σχολείου δήλωσε ενθουσιασμένη από την επίσκεψη στην Ελλάδα. Τονίζοντας δε ότι στο ετήσιο πλάνο εκδρομών τους θα εντάξουν οπωσδήποτε μια επίσκεψη στη χώρα μας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 12 Μαρτίου 2016]