Διαδικτυακά η λειτουργία των τμημάτων Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου από τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Ελληνικό Αργυρούπολη

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης προσπαθώντας ν’ ανταποκριθεί στις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας με σκοπό την συνέχιση και εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων του Πολιτισμού όσο και του Δημοτικού Ωδείου με απόφαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των μαθημάτων από το διαδίκτυο, έγιναν άμεσα όλα τα απαραίτητα βήματα, όπως επέκταση των λειτουργιών, μέσω της τεχνικής υποστήριξης, του προγράμματος epafos, ώστε να εκπαιδευτούν τόσο οι υπάλληλοι και οι καθηγητές όσο και να ενημερωθούν οι γονείς και οι μαθητές.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι γονείς και μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά και τα μαθήματα ξεκίνησαν και συνεχίζονται. Τα μαθήματα από απόσταση θα διαρκέσουν έως και την αποκατάσταση της ομαλότητας στην εκπαιδευτική κοινότητα με γνώμονα όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες του εκπαιδευτικού- πολιτιστικού έτους για τους μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα αυτό έγινε πλήρης αναδιάρθρωση  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την βοήθεια των υπαλλήλων του τμήματος Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πολιτισμού καταλογράφησαν επίσης 3.000 νέους τίτλους βιβλίων, τα οποία θα είναι άμεσα προσβάσιμα  στους αναγνώστες με την λήξη των μέτρων καθώς και 2.000 βιβλία χορηγήθηκαν για το κίνημα αστέγων.

«Να σημειώσουμε επίσης ότι όσο διαρκούν τα μέτρα, οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι βρίσκονται στις θέσεις τους για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δημοτικού Ωδείου όσο και των τμημάτων Πολιτισμού», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού Φώτης Ιασωνίδης και συνεχίζει «Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της νέας πραγματικότητας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας δια ζώσης μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων με την επιθυμία να είστε όλοι καλά».