Ξεκίνησε η διανομή για το Πασχαλινό «Πακέτο Αγάπης»

Ελληνικό Αργυρούπολη Επικαιρότητα

Επίσκεψη του ΥΠΕΣ κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στο Δήμο και ευχαριστίες στους εργαζόμενους και εθελοντές στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου να δει από κοντά πώς λειτουργεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», εν όψει του Πάσχα και να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους και εθελοντές για την κοινωνική τους προσφορά.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στηρίζει σε τακτική βάση περισσότερα από 150 άτομα, ωστόσο στις ημέρες της κρίσης με την πανδημία του κορωνοϊού ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στους 420, καθώς έχουν προστεθεί και άτομα που λάμβαναν βοήθεια από τις ενορίες της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Γεωργίου. Το Σάββατο 11 Απριλίου έγινε διανομή των πασχαλινών πακέτων βοήθειας που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων πέντε κιλά κρέας, κοτόπουλο, αναψυκτικά και τσουρέκι. Και για τα μικρά παιδιά αυγά και δώρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος συνεχάρη τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τους εθελοντές για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Επισκέφθηκα το Δημαρχείο Ελληνικού Αργυρούπολης, για να δω από πρώτο χέρι τη σπουδαία δουλειά που κάνει ο Δήμος μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από κοινού με το υπουργείο Εσωτερικών. Εδώ, εργαζόμενοι και εθελοντές, κάνουν θαυμάσια δουλειά. Θέλω να τους συγχαρώ και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στηρίζουν ένα πρόγραμμα που αφορά 420 συμπολίτες μας του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Υπάρχει και ψυχολογική υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη, σε παππούδες και γιαγιάδες, σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε οποιονδήποτε δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στα προβλήματα αυτής της κρίσης. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το Πρόγραμμα. Έχουμε στενότατη συνεργασία με όλους τους Δήμους της χώρας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι Έλληνες θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτήν την κρίση, ενωμένοι και με αλληλεγγύη. Το όπλο μας είναι το πλεόνασμα εθελοντισμού, ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης που υπάρχει στην Ελλάδα».

«Ενωμένοι στη Κρίση γιατί είμαστε μία οικογένεια!», ήταν το μήνυμα που πέρασε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ενημερώνοντας για την αποστολή του Πασχαλινού «Πακέτου Αγάπης» σε περισσότερες από 500 οικογένειες, και συγκεκριμένα σε εκείνους που ανήκουν στο κοινωνικό παντοπωλείο, στα συσσίτια της εκκλησίας και φυσικά όσοι ζήτησαν βοήθεια στη γραμμή 15415. «Ευχαριστώ την Δημοτική μου ομάδα και το δίκτυο Εθελοντών μας που θα κάνει με απόλυτη ασφάλεια την παράδοση σε όλα τα σπίτια. Επίσης τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο που παρακολούθησε τη διαδικασία και τον βουλευτή Κωνσταντίνο Κυρανακη που συμμετείχε ως εθελοντής στην ομάδα. Είσαστε όλοι ενωμένοι στη Κρίση γιατί στο Ελληνικό Αργυρούπολη είμαστε όλοι μια οικογένεια!», δήλωσε.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κρητικός ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για τη στήριξη και τόνισε: «Με τις αποφάσεις σας και με το συνεχές ενδιαφέρον σας δείξατε ότι υπάρχει κράτος. Και με τις ΠΝΠ αλλάξατε το κράτος σε μια νύχτα. Συνεχίστε με την ίδια αποφασιστικότητα».

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Κώστας Μηνόπουλος είπε ότι ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης έχει αξιοποιήσει τη δυνατότητα μετακίνησης υπαλλήλων από υπηρεσίες που δεν λειτουργούν λόγω της πανδημίας (ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακοί σταθμοί) για να ενισχύσουν κοινωνικές δομές, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στο έργο του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Λάζαρος Τογρίδης ανήμερα της ονομαστικής του εορτής
στην πρώτη γραμμή για προσφορά στους συμπολίτες του.