Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με επιστολή του προς τον Δήμο Αλίμου ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χαρίτος ζητά την λήψη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης των δημοτών

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ο Κώστας Χαρίτος, Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου με το «Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι» απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο Δήμος για τη μείωση των οικονομικών συνεπειών από την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοϊού.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Δήμαρχε,
Πρόεδρε και συνάδελφοι του Δημοτικού Συμβουλίου,

Μετά και την εφαρμογή των γενικών μέτρων προστασίας όπως ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση θα πρέπει σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19 και διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των σχετικών περιορισμών αλλά και για τους συνδημότες μας, ο Δήμος Αλίμου να λάβει μέτρα οικονομικών ελαφρύνσεων:

1. Απαλλαγή ενιαίων ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού του ν. 25/1975. Το μέτρο να ισχύει για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος των επιχειρήσεων που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

2. Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το χρονικό διάστημα των περιορισμών.

3. Απαλλαγή καταβολής ενοικίου σε όσα δημοτικά ακίνητα στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους για όλο το χρονικό διάστημα επιβολής των μέτρων, καθώς και η καταβολή μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

4. Παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

5. Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της προθεσμίας και αναστολής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, τα οφειλόμενα ποσά να μην επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

6. Απαλλαγή καταβολής τροφείων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους.

7. Απαλλαγή καταβολής διδάκτρων και απαλλαγή συνδρομής για τις αθλητικές, πολιτιστικές δραστηριότητες για όλο το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους.

Στην παρούσα δύσκολη υγειονομική και οικονομική συγκυρία θα πρέπει ο Δήμος Αλίμου να δείξει με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη του με στόχο τη μείωση των οικονομικών συνεπειών από την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοϊού.

Επίσης θα πρέπει ως Δήμος να λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο για τη στήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς τις τελευταίες ημέρες τα φαινόμενα οικογενειακής κακοποίησης έχουν αυξηθεί δραματικά. Καθώς και να υποστηρίξουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους με τις συνθήκες αυτές.

Τέλος, ο Δήμος Αλίμου πρέπει να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση έκτακτη επιχορήγηση και αναστολή πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι διαθέτει επαρκή ρευστότητα (εξαιτίας της μη είσπραξης ανταποδοτικών τελών), για να μην κλονιστεί η λειτουργία των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που παρέχουν βασικές υπηρεσίες όπως είναι η καθαριότητα κλπ.

Με εκτίμηση,
Κώστας Χαρίτος
Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου, ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι

Scroll to Top