Εγγραφείτε στο Newsletter μας

«Έφυγε» ο πρώτος Δήμαρχος Βούλας Γιάννης Κιούκης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

«Έφυγε» τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, πλήρης ημερών, ο Γιάννης Κιούκης. Ήταν ο τελευταίος Κοινοτάρχης Βούλας και ο πρώτος της Δήμαρχος. Την θλιβερή είδηση ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέλη της οικογενείας του με έντονη συναισθηματική φόρτιση και πολλή αγάπη.

Ο Γιάννης Κιούκης υπήρξε μια ευγενής φυσιογνωμία και έξυπνος άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στα κοινά και μάλιστα σε μια δύσκολη και μεταβατική για τη Βούλα περίοδο. Το ενδιαφέρον του πάντα ήταν έντονο και παρακολουθούσε στενά τα της περιοχής και όχι μόνο. Το πάθος του για τα κοινά μεταλαμπάδευσε στον γιο του, Δημήτρη Κιούκη, ο οποίος κατάφερε να φανεί αντάξιος και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συνδημοτών του και να υπηρετήσει τα κοινά της πόλης από καίριες θέσεις ευθύνης, διατελώντας Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο Γιάννης Κιούκης, έχοντας ολοκληρώσει μια επιτυχημένη πορεία ως έμπορος στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, εισήλθε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 1974, στις πρώτες δημοτικές και κοινοτικές εκλογές της Μεταπολίτευσης και εκλέχθηκε μέλος στο Κοινοτικό Συμβούλιο Βούλας που είχε πρόεδρο τον Παναγιώτη Τζάιδα.

Στις εκλογές του 1978 κατήλθε ως υποψήφιος ανεξάρτητος πρόεδρος της Κοινότητας Βούλας και πέτυχε να εκλεγεί. Η απογραφή του 1981 αλλάζει τα πάντα για τη Βούλα. Τότε πιστοποιείται με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ο μέχρι πρότινος παραθεριστικός οικισμός αλλάζει οριστικά χαρακτήρα. Η Βούλα των 3.000 μόνιμων κατοίκων της δεκαετίας του 1970 μέσα σε μια δεκαετία τετραπλασιάζει σχεδόν τον πληθυσμό της, αγγίζοντας τις 11.500 κατοίκους. Περνά έτσι κατά τον τότε ισχύοντα νόμο το όριο των 10.000 κατοίκων και ονομάζεται Δήμος.

Στις δημοτικές εκλογές του 1982 θέτει εκ νέου υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος και εκλέγεται πρώτος Δήμαρχος της πόλης. Η πορεία του Γιάννη Κιούκη ως επικεφαλής της πόλης ολοκληρώνεται το 1986, όταν στις εκλογές του Οκτωβρίου ηττάται από τον μετέπειτα Δήμαρχο Βούλας, Άγγελο Αποστολάτο.

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη του εκλογή, η σφραγίδα του Γιάννη Κιούκη είναι παρούσα στη Βούλα. Τα περισσότερα σχολεία της περιοχής, το νεκροταφείο αλλά και το ίδιο το Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, φέρουν το αποτύπωμά του.

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας, πλήρης ημερών ο πρώτος Δήμαρχος Βούλας, ο Γιάννης Κιούκης. Θα τον θυμόμαστε για το πλούσιο έργο που άφησε στην πόλη, την εργατικότητα και το ήθος του. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους του», δήλωσε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η κηδεία του τελέστηκε την 1η Απριλίου στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα στο Κοιμητήριο της Βούλας, δημοτική δαπάνη, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο όπως προβλέπεται από τα περιοριστικά μέτρα.

Ο «Παλμός» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ξανά την τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε ο εκλιπών στον «ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» στις 14 Ιανουαρίου 2017: Γιάννης Κιούκης: Ένας δήμαρχος Βούλας που έγραψε ιστορία

Scroll to Top