Λύνονται προβλήματα εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά από επικοινωνία Θεοδωρικάκου – Αθανασίου

Επικαιρότητα

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κ. Γιάννη Αθανασίου είχε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε σημαντικότατη τη συμβολή των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στην ανακούφιση αδυνάμων, αποκλεισμένων και ατόμων που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όσον αφορά τα αυξημένα, λόγω της κρίσης, αιτήματα των εργαζομένων, οι κ.κ. Θεοδωρικάκος και Αθανασίου μετά από τη συζήτηση που είχαν κατέληξαν στα εξής:

1.  Η απόφαση για τη χρηματοδότηση του 2019 (Δ’ Δόση) μετά από παρέμβαση του κ. Θεοδωρικάκου πήρε ΦΕΚ και προωθείται προς την ΕΕΤΑΑ για να γίνει άμεση πληρωμή.
2.  Η χρηματοδότηση του 2020 (1η Δόση) πέρασε από το Ελεγκτικό και το υπουργείο Εσωτερικών και θα προωθηθεί σήμερα (σ.σ. 20/3) στην ΕΕΤΑΑ, ώστε να εκτελεστεί.
3.   5.000 μάσκες και 10.000 γάντια θα μοιραστούν, από την Παρασκευή 20 Μαρτίου, σε πρώτη φάση, σε όλους τους Δήμους της χώρας για την κάλυψη των ατομικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».
4.  Η προτεραιότητα στις Δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες Υγείας κρίνεται αυτονόητη και θα γίνει.
5.  Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών θα παρέμβει προς την ΚΕΔΕ σχετικά με τα αυτοκίνητα που προτίθεται να μοιράσει για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας.
6.  Υπό εξέταση βρίσκεται το αίτημα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος, λόγω της επικινδυνότητας που έργου που επιτελούν, με αφορμή την πανδημία.
7.  Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε τον κ. Αθανασίου ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη μονίμων στο Πρόγραμμα, εξελίσσεται κανονικά και τις διαδικασίες κινεί το ΑΣΕΠ.

Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε τον κ. Θεοδωρικάκο ότι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αυτές τις δύσκολες ώρες θα σταθούν στο πλευρό της κοινωνίας.