Ελληνικό – Αργυρούπολη: Εκπαιδευτικού χαρακτήρα διαδραστική εκδήλωση Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ

Ολοκληρώθηκε η διαδραστική εκδήλωση «Δωρεάν εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – CPR», που πραγματοποίησε ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2020 σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.).
Το πρόγραμμα οργανώθηκε σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Ελληνικού και 3ου Λυκείου Αργυρούπολης που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για θεματικές ενότητες όπως, Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, Ξένο σώμα στο λάρυγγα – πνιγμονή, Λιποθυμία, Δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), Τραύμα, Αιμορραγία, Ρινορραγία, Έγκαυμα, Διάσειση, Διάστρεμμα, Τσίμπημα σφήκας – μέλισσας, Ηλίαση και Υποθερμία.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μηνόπουλος Κωνσταντίνος δήλωσε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των γονέων & κηδεμόνων των σχολείων του δήμου μας όπως και όλων των μαθητών, αφού η γνώση των Πρώτων Βοηθειών κρίνεται για όλους μας πολύ χρήσιμη και θα ήταν αναγκαίο να επεκταθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες όπως και σχεδιάζεται να γίνει από το υπουργείο παιδείας».
Η δράση θεωρείται πως είχε μεγάλη επιτυχία λόγω της μεγάλης συμμετοχής πολλών μαθητών από τα σχολεία που συμμετείχαν, που μπόρεσαν να γνωρίσουν από κοντά τις βασικές τεχνικές στις Α΄ Βοήθειες οι οποίες μπορεί να αποβούν σωτήριες για τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «Η ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με την έγκαιρη αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, απειλητικών για την ανθρώπινη ύπαρξη, κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη. Η άμεση επέμβαση δύναται να αποδειχτεί σωτήρια και για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, με στόχο την καλύτερη ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, καθώς η ανταπόκριση των πολιτών είναι μεγάλη και, εκ του αποτελέσματος, σώζονται πολλές ζωές συνανθρώπων μας».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Μαρτίου 2020]