Ακύρωση όλων καρναβαλικών εκδηλώσεων στην επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη Περιφέρεια Αττικής

H Περιφέρεια Αττικής κάλεσε όλους τους δήμους ευθύνης της μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, να προβούν για προληπτικούς
λόγους σε ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.
Στο πλαίσιο αυτό ακυρώνονται και οι σχετικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου στο Πάρκο Τρίτση για την Καθαρά Δευτέρα.

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ οι εκδηλώσεις για τις Απόκριες και τα Κούλουμα στη Γλυφάδα

Λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ακυρώνονται με απόφαση της πολιτείας όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Ο Δήμος Γλυφάδας στη σχετική ενημερωτική ανακοίνωσή του τόνισε:
«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε συνεπώς ότι ακυρώνεται η καθιερωμένη αποκριάτικη σχολική παρέλαση που θα γινόταν αυτή την Κυριακή στην πόλη μας και όλες οι εκδηλώσεις την ημέρα αυτή. Η απαγόρευση εκδηλώσεων περιλαμβάνει και τα Κούλουμα, άρα ούτε ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας θα γίνει».
«Είναι πραγματικά κρίμα για όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά και με πολύ μεράκι για τον φετινό εορτασμό και για όλα τα παιδιά που το περίμεναν με μεγάλη προσμονή. Η δημόσια υγεία όμως είναι πάνω από
όλα και το σεβόμαστε απολύτως αυτό.
Συστήνουμε προσοχή σε όλους, ψυχραιμία και πλήρη τήρηση όλων των κανόνων ατομικής υγιεινής. Η δημοτική μας αρχή και οι υπηρεσίες μας παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή για οποιοδήποτε ζήτημα τυχόν προκύψει για την προστασία της δημόσιας υγείας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Διανομή Σαρακοστιανών από τον Δήμο Γλυφάδας

Μετά τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Γλυφάδας ανακοινώνει ότι θα διανεμηθούν νηστίσιμα εδέσματα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (Αρχιπελάγους 29 και Κ. Αθανάτου, Άνω Γλυφάδα) την Καθαρά Δευτέρα, από τις 11 το πρωί.