Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Ηλιούπολη

Ηλιούπολη

Το 1ο Καρναβάλι στους δρόμους της πόλης

Σύλλογοι Γονέων, μαθητές, εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, η Φιλαρμονική και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, πήραν στα χέρια τους την ιδέα, έβαλαν φαντασία, δημιουργικότητα, ευγενή άμιλλα, πολύ κόπο και απίστευτο χαμόγελο και όλοι απολαύσανε ένα καρναβάλι δημιουργικό, χαρούμενο, μαγικό.
Έφτιαξαν μόνοι τους τις στολές τους, έβαλαν σε δημιουργική διαδικασία συμμετοχής τα παιδιά που πρωτοστάτησαν. Η διασκέδαση και το ξεφάντωμα συνδυάστηκαν δημιουργικά, με την ποιότητα, τα δυνατά μηνύματα των καρναβαλιστών.

Ο Εμπορικός κόσμος της πόλης στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια και ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετείχε δυναμικά και έμπρακτα.
Οι αντιδήμαρχοι Σεφτελής Κώστας, Αντζινάς Γιάννης, Στασινόπουλος Αποστόλης και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Αγγελή Μαρία και Ντέτσικας Κώστας συντόνισαν τις υπηρεσίες του Δήμου, Δημοτική Αστυνομία, Ε.Ε.Σ., ΕΚΑΒ, Τροχαία και μία μεγάλη ομάδα εθελοντών και εγγυήθηκαν την άρτια και ασφαλή πορεία του Καρναβαλιού. Καθοριστική η βοήθεια της δημοτικής συμβούλου Σκλαβενίτη Ιωάννας και της Ανθής Στεργιοπούλου. Ψυχή του καρναβαλιού ήταν η Αργυρώ Δημακέα, θεατρολόγος.

Ο Πρόεδρος του «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. – Γρηγόρης Γρηγορίου» Δημήτρης Πανταζόπουλος ευχαρίστησε θερμά «Τέλος ευχαριστώ θερμά φίλους, δημότες, συναδέλφους εκπαιδευτικούς, συνοδοιπόρους και ενεργούς πολίτες που πίστεψαν στην ιδέα, έβαλαν πλάτες και είχαμε ενα εκπληκτικό αποτέλεσμα, σε 40 ημέρες με λίγα χρήματα. Η ιδέα έγινε επιθυμία και η επιθυμία πράξη σε 40 ημέρες. Η μεγάλη συνεισφορά του Καρναβαλιού είναι ότι έδωσε τη δυνατότητα να διαχυθεί στην πόλη θετική ενέργεια, αισιοδοξία και χαμόγελο, που τόσο το έχουμε ανάγκη».
Και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης στο μήνυμά του συνεχάρη τους πάντες. «Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και συμμετείχαν μαζικά με κέφι και χαρά, πρώτα στην μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των μεταμφιεσμένων, μετά στα δρώμενα της εκδήλωσης στην κεντρική πλατεία της πόλης και τέλος με τις αμέτρητες δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα πιστοποίησαν την αναβίωση του θεσμού, που έλειψε σχεδόν 16 χρόνια από την πόλη μας. Όλοι έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους ! Ο Δήμος Ηλιούπολης, ο ΠΑΟΔΗΛ, οι Σχολικές Επιτροπές, ο Εμπορικός Σύλλογος και όλες οι ομάδες του Καρναβαλιού κέρδισαν το στοίχημα, καταφέρνοντας να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν με απόλυτη ασφάλεια, τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Ηλιούπολης 2020.Συγχαίρουμε θερμά, τα Σχολεία, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Φορείς, τους Χορηγούς της διοργάνωσης ανώνυμους και επώνυμους, τους Εθελοντές, τους Παρουσιαστές και τους Εργαζόμενους του Δήμου, που συνέβαλαν στο πολύ επιτυχημένο αποτέλεσμα. Σας περιμένουμε στο 2ο Καρναβάλι Ηλιούπολης 2021!Θα είμαστε όλοι εκεί!», είπε χαρακτηριστικά.

Το ραντεβού δόθηκε για το 2ο Καρναβάλι του 2021, οι προετοιμασίες του οποίου ξεκινούν άμεσα, όπως δεσμεύτηκε.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Φεβρουαρίου 2020]