Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Την παραχώρηση Κατασκήνωσης στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Tην παραχώρηση κατασκηνωτικής εγκατάστασης στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας προκειμένου να δημιουργήσει εκεί μια σύγχρονη Κατασκήνωση που να μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα από 800 παιδιά των περιοχών δικαιοδοσίας της, ζήτησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης από τον Υπουργό Εργασίας & και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.
Στην Κοινοβουλευτική Ερώτηση, που κατέθεσε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ο κ. Σπανάκης αναφέρει ότι «η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας παράλληλα με το ποιμαντικό έργο της επιτελεί σημαντικό κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει Κατασκηνώσεις στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην Τήνο, οι οποίες επαρκούν για περίπου 200 παιδιά. Επειδή ωστόσο οι ανάγκες των οικογενειών που κατοικούν στις περιοχές της δικαιοδοσίας της (Γλυφάδα, Ελληνικό, Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρη) είναι πολύ μεγαλύτερες, πάγια επιθυμία της Μητρόπολης Γλυφάδας και προσωπικά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντωνίου είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης Κατασκήνωσης ικανής να φιλοξενεί περισσότερα από 800 παιδιά».
Για τον σκοπό αυτό, ο κ. Σπανάκης ζητάει να παραχωρηθούν στη Μητρόπολη Γλυφάδας κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Ακολούθως το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2020
Ερώτηση
Προς: τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση

Θέμα: «Παραχώρηση Κατασκήνωσης στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας»

Η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας περιλαμβάνει τους Δήμους Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης και αποτελείται από είκοσι ενορίες.
Παράλληλα με το ποιμαντικό έργο της επιτελεί σημαντικό κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο, στηρίζοντας εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις για τα παιδιά και τους νέους των παραπάνω περιοχών.
Στα πλαίσια αυτά λειτουργεί Κέντρα Νεότητας και Κατηχητικά Σχολεία, Βρεφονηπιακό Σταθμό, Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Σχολές Αγιογραφίας καθώς και τον Αθλητικό Οργανισμό «Ο Άγιος Νέστωρ».
Επιπλέον τα τελευταία χρόνια διοργανώνει Κατασκηνώσεις στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην Τήνο, οι οποίες επαρκούν για περίπου 200 παιδιά.
Επειδή οι ανάγκες των οικογενειών που κατοικούν σε Γλυφάδα, Ελληνικό, Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρη είναι πολύ μεγαλύτερες, πάγια επιθυμία της Μητρόπολης Γλυφάδας και προσωπικά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντωνίου είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης Κατασκήνωσης, ικανής να φιλοξενεί περισσότερα από 800 παιδιά.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεστε να παραχωρήσετε στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας κατασκηνωτική εγκατάσταση που διαθέτει το Υπουργείο σας, προκειμένου να δημιουργήσει εκεί μια σύγχρονη Κατασκήνωση που να μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα από 800 παιδιά των περιοχών δικαιοδοσίας της;

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος – Πέτρος Ν. Σπανάκης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Φεβρουαρίου 2020]

Scroll to Top