Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εκδήλωση – Συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας: «Οι Οικονομικές και Κοινωνικές Ανισότητες στο στόχαστρο της Αριστεράς»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, μια εξαιρετικά
ενδιαφέρουσα εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Οι Οικονομικές και Κοινωνικές Ανισότητες στο στόχαστρο της Αριστεράς».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ και την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με αφορμή το βιβλίο «Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση», στο οποίο περιλαμβάνονται άρθρα και τοποθετήσεις Ελλήνων και Ευρωπαίων επιστημόνων καθώς και πρώην μελών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών των ευρωομάδων της Αριστεράς και των Πρασίνων.
Οι βασικές αρχικές εισηγήσεις έγιναν από τους:
• Μαρία Καραμεσίνη καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Πουλαντζάς, πρώην Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, η οποία και επιμελήθηκε της έκδοσης του ως άνω βιβλίου, που ανέπτυξε το θέμα «Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και Αριστερά».
• Κώστα Δουζίνα, καθηγητή Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πουλαντζάς, που ανέπτυξε το θέμα «Ισότητα, Ελευθερία, Δημοκρατία».
• Θεανώ Φωτίου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Αν. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ομότιμη καθηγήτρια του ΕΜΠ, που ανέπτυξε το θέμα «Κοινωνικό κράτος, ανισότητες στην Ελλάδα».
• Άννα Βουγιούκα, Κοινωνική επιστήμονα-εμπειρογνώμονα σε θέματα φύλου, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής-Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ που ανέπτυξε το θέμα «Έμφυλες ανισότητες».
Από τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που επακολούθησε, τονίσθηκε με έμφαση η ανάγκη ουσιαστικής καταπολέμησης των κάθε μορφής κοινωνικών ανισοτήτων. Μια ανάγκη που αναδεικνύεται σήμερα ως η βασική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Επισημάνθηκε ότι η αντιμετώπιση των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων της εποχής μας, αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας και της Ευρώπης και είναι επιτακτική η ανάγκη να αναπτύξει η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωτοπόρο ρόλο τους και τη βασική πολιτική τους πρόταση για την αντιμετώπιση τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ» Τάσος Ταστάνης επικεφαλής και Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Υδραίος, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο πρώην Διοικητής του ΟΠΕΚΑ Στέλιος Πλιάκης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 22 Φεβρουαρίου 2020]

Scroll to Top