«ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ» – Εκδήλωση: «Η αναπηρία μέρος της ζωής μας, δικαίωμα στην πρόσβαση και πρόσβαση στα δικαιώματα»

Ηλιούπολη

Mια πολύ καλή εκδήλωση —μαραθώνιος διάρκειας τριών και κάτι ωρών— πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Άλσος Δ. Κιντής με μεγάλο αριθμό παρευρισκόμενων να παραμένει μέχρι τέλους, παρακολουθώντας με αμείωτο ενδιαφέρον.
Το θέμα της εκδήλωσης «Η αναπηρία μέρος της ζωής μας, δικαίωμα στην πρόσβαση και πρόσβαση στα δικαιώματα», αναπτύχθηκε από το πάνελ, αποτελούμενο από την Πένυ Πλατανίτη, ψυχολόγο, μέλος των Συνεργών με την Ηλιούπολη, την Θεανώ Φωτίου βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α, πρώην αναπληρώτρια υπουργό κοινωνικής αλληλεγγύης, τον Αποστόλη Στασινόπουλο, αντιδήμαρχο διοίκησης και εξυπηρέτησης του δημότη, επικεφαλής
των Συνεργών με την Ηλιούπολη.
Παρευρέθηκαν και πήραν το λόγο συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης, έχοντας βιωματικό λόγο και γνωρίζοντας πολύ καλά το θέμα οι Νίκος Ανυφαντής, πρόεδρος ΚΕΕΠΕΑ – Ορίζοντες, Δημήτρης Στεφανίδης πρόεδρος ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ηλιούπολης, Αριστείδης Πανάνος πρόεδρος του σωματείου Ερμής.
Επίσης παρενέβησαν ο αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης Ιωάννης Πούλος και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Σεφτελής, κάνοντας αναφορές γύρω από τα προβλήματα των δήμων.
Ακόμα παρευρέθηκαν και πήραν τον λόγο οι Παναγιώτης Κόκλας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης, Φώτης Χρυσουλάκης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Ασβεστάς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ηλίου – πόλις, ανθρώπινη πόλη», Χρήστος Κοκοτίνης επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ηλίου – πόλις, ανθρώπινη πόλη», Αλεξάνδρα Καραχάλιου δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Η πόλη που θέλω», Δημήτρης Πανταζόπουλος πρόεδρος Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ, Ραλλία Χρηστίδου, βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Ευαγγελία Δημητρίου, γραμματέας της «Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης», Αχιλλέας Αδαμαντιάδης, πρόεδρος από τις «Συνεργασίες Πόλης», Τάσος Ταστάνης, δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με την παράταξη «Ανατροπή στη Γλυφάδα».
Κλείνοντας οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη» εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, στους ανθρώπους και στις οικογένειες που παρευρέθηκαν, μίλησαν και μοιράστηκαν τα προβλήματα τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ηλιουπολίτισσα Άννα Στάμου για την δύσκολη και πολύωρη διερμηνεία της στη νοηματική γλώσσα. Όλοι οι παραπάνω συνέβαλλαν ώστε η εκδήλωση αυτή να μην ανήκει στους Συνεργούς με την Ηλιούπολη, αλλά να ανήκει σε μια ενωμένη πόλη.

Φωτογραφίες: epikoinonia.info

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Ιανουαρίου 2020]