Ευχές και Κοπή Βασιλόπιτας μετά… μουσικής – 2020 ευχές για μια Καλή Χρονιά με δυνατούς «Παλμούς»

Συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού μας, τηρήσαμε το έθιμο με την παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας για να υποδεχτούμε το νέο έτος με χαμόγελα και ευχές. Έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης, 8 Ιανουαρίου 2020, συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία της εφημερίδας «ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» προκειμένου να αναζητήσουμε τον τυχερό της χρονιάς!

Η ομάδα του «Παλμού» και φέτος είχε την ευτυχία να ακούσει τα Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από την Παναγιώτα, τον Βαγγέλη και την Ευγενία. Γλυφαδιωτάκια, μαθητές Λυκείου και Δημοτικού και μέλη της Φιλαρμονικής Γλυφάδας που με τον απαραίτητο μουσικό εξοπλισμό γέμισαν τα γραφεία μας με χαρά και νότες.
Η πρόοδος των παιδιών ήταν εμφανής και όλοι μας τους δώσαμε συγχαρητήρια και την ευχή να συνεχίζουν έτσι ανοδικά σε ότι κι αν κάνουν.

Η ώρα για την κοπή της βασιλόπιτας είχε φτάσει. Όλα είχαν πάρει τη θέση τους στο τραπέζι και η αγωνία για το ποιος θα ήταν ο τυχερός κορυφωνόταν. Ο ιδρυτής του «Παλμού» Δημήτρης Φιλιππόπουλος ανέλαβε να κάνει την αρχή και να σταυρώσει την βασιλόπιτα. Ευχήθηκε σε όλους «Καλή Χρονιά με υγεία». Τη σκυτάλη παρέλαβε η Διευθύντρια της εφημερίδας Έφη Φιλιπποπούλου, μιας και ο εκδότης Παύλος Φιλιππόπουλος απουσίαζε. Η αγωνία δεν κράτησε πολύ. Αφού μοιράστηκαν όλα τα κομμάτια ξεκίνησε η αναζήτηση για το φλουρί. «Εγώ έχω κάτι που μοιάζει με φλουρί», είπε ο Αλέξανδρος Καραγιάννης και όλοι κοιτάξαμε τον ίδιο και το κομμάτι που κρατούσε. Ήταν αλήθεια! Δεν μπλόφαρε όπως θα περιμέναμε. Χειροκροτήματα και ευχές αμέσως στον τυχερό της χρονιάς που παρέλαβε και το δώρο. Ένα βιβλίο – μυθιστόρημα – από τις Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ.

Ευχόμαστε σε όλους να έχουν μια καλή χρονιά με υγεία, πίστη και ελπίδα! Και φυσικά με δυνατούς… «Παλμούς». Και του χρόνου!

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Ιανουαρίου 2020]