Επισκέψεις στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Περιφέρεια Αττικής
  • Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη

Την έμπρακτη στήριξη του στο σημαντικό έργο των Παιδικών Χωριών SOS, εξέφρασε για άλλη μια χρονιά ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης, ο οποίος επισκέφθηκε τη δομή της Βάρης μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΑ, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019.
Σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα, ο κ. Πατούλης και το ΔΣ του ΙΣΑ παρέδωσαν στα μέλη της Διοίκησης των παιδικών χωριών SOS, το ποσό των 3.000 ευρώ ως συμβολική ενίσχυση, για το σημαντικό έργο που επιτελείται.
Ειδικότερα κατά την επίσκεψη εκτός από τον κ. Πατούλη παρέστησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος Φ. Πατσουράκος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Γ. Δατσερης και τα μέλη του Δ.Σ. Α. Χατζής, Ι. Κεχρής -περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Λ. Μαρκάκη Σ. Προβατάς. Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του ΔΣ των Παιδικών Χωριών SOS Καθηγητής Κ. Συρίγος, ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών χωριών SOS Ελλάδος Γ. Πρωτόπαπας, ο διευθυντής των Παιδικών Χωριών Βάρης και της Στέγης Νέων Αθηνών Ε. Λοράνδος και ο ταμίας των Παιδικών Χωριών , Δ. Φαρμάκης, οι οποίοι ενημέρωσαν τον κ. Πατούλη και την αντιπροσωπεία του ΙΣΑ, για τις δράσεις της δομής όπου φιλοξενούνται 74 παιδιά αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν.
Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά που φιλοξενούνται στο παιδικό χωριό αλλά και με τις μητέρες SOS ,τις οποίες συνεχάρη για το έργο τους, άκουσε τις ανάγκες τους και έδωσε την υπόσχεση ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τους.

Σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής: «Ευχόμαστε από καρδιάς χρόνια πολλά και καλή χρονιά στα παιδιά που φιλοξενούνται και στο προσωπικό που τα φροντίζει. Ως Περιφέρεια Αττικής αλλά και ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουμε ως ύψιστη προτεραιότητα τη στήριξη αυτών των παιδιών προκειμένου να μεγαλώσουν σωστά και να ενσωματωθούν με υγιή τρόπο στην κοινωνία. Παράλληλα στόχος μας είναι να στηρίξουμε και το προσωπικό όπως και τη Διοίκηση των χωριών προκειμένου το έργο που παράγεται να είναι όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται. Η ενίσχυση των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας είναι ψηλά στην ατζέντα μας και σε αυτό το πλαίσιο κατόπιν διαβούλευσης, θα δρομολογήσουμε μία ουσιαστική επανεκκίνηση όλων των κοινωνικών δομών αυτού του τύπου. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα δράσεων και πρωτοβουλιών θα είμαστε στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Έχουμε δώσει την υπόσχεση να είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και για το λόγο αυτό θα ενώσουμε τις δυνάμεις της επιστημονικής κοινότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης».



  • Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με την σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη Αττικής, τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 και μοίρασε δώρα. Φιλικός και προσιτός, ο Αλέξης Τσίπρας, ενδιαφέρθηκε για την πρόοδο των παιδιών στα μαθήματά τους, έπαιξε μαζί τους ποδοσφαιράκι και συζήτησαν για ταινίες και ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τις δομές που φιλοξενούνται τα παιδιά και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τους χώρους, ενώ συνομίλησε με τις μητέρες του παιδικού χωριού SOS, τους εργαζόμενους και τους υπεύθυνους της δομής και εξήρε το τόσο σημαντικό κοινωνικό τους έργο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του π. Πρωθυπουργού παρόν ήταν και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Η συζήτησή τους κινήθηκε γύρω από την δομή, την φορολογία του νομικού προσώπου, την έλλειψη της κρατικής χρηματοδότησης και την στήριξη του φιλανθρωπικού έργου από δωρεές ιδιωτών και επιχειρηματιών.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Ιανουαρίου 2020]