«Η ΕΔΙΠΤ γιόρτασε την 80χρονη πορεία της»

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Επαγγελματικά Ηλιούπολη

Mε μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 μελών και φίλων της Ενώσεως πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την επέτειο των 80 χρόνων της Ενώσεως Δημοσιογράφων Ιδιοκτήτων Περιοδικού Τύπου, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στη αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Γενική Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ κα Πέννυ Καλύβα, η οποία έκανε μια σύντομη αναφορά στα έντυπα της Ενώσεως. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Μιχάλης Σαββάκης αναφέρθηκε στη 80χρονη μακρόχρονη πορεία της και τόνισε ότι τα έντυπα των Μελών της αποτελούν τον αντίποδα της κατευθυνόμενης ενημέρωσης και των ψευδών ειδήσεων.

Η εφημερίδα «Αναπηρικός Τύπος» που κυκλοφορεί αδιάλειπτα από το 1945 βραβεύτηκε στην επετειακή εκδήλωση της ΕΔΙΠΤ
και ο εκδότης της κ. Παύλος Φιλιππόπουλος παρέλαβε το βραβείο από τον κ. Πάνο Καραγιάννη.

Εκ μέρους της Κυβερνήσεως απεύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στυλιανός Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι τα περιοδικά και οι εφημερίδες της ΕΔΙΠΤ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη των ΜΜΕ της χώρας, ενώ επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει τον κλάδο και να αντιμετωπίσει παθογένειες, που ταλανίζουν το χώρο εδώ και δεκαετίες.
Επίσης απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής κ. Χρήστος Γιαννούλης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Παύλος Χρηστίδης και ο Βουλευτής κ. Γιάννης Δελής, ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε.
Για την αξία του Περιοδικού και Περιφερειακού Τύπου μίλησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθαν. Μπότση κ. Πάνος Καραγιάννης και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ. Αθανάσιος Παπανδρόπουλος.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν και 31 ιστορικά έντυπα της Ενώσεως, που έχουν συμπληρώσει 50 χρόνια κυκλοφορίας και πάνω, μεταξύ των οποίων και η αρχαιότερη εφημερίδα της Ελλάδος «ΣΙΦΝΟΣ» με 140 χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Αναπ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και π. Πρόεδρος της Βουλής κα Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, Βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αδελφών δημοσιογραφικών οργανώσεων, καθώς και πολλές προσωπικότητες της πνευματικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου.

Εκδήλωση επετείου 80 χρόνων από την ίδρυση της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, σε αίθουσα στη ΛΑΕΔ, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, μιλάει στην εκδήλωση επετείου 80 χρόνων από την ίδρυση της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, σε αίθουσα στη ΛΑΕΔ, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας παραδίδει βραβείο στην εκδότρια της εφημερίδας ” Σίφνος” Ουρανία Καλογήρου στην εκδήλωση επετείου 80 χρόνων από την ίδρυση της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, σε αίθουσα στη ΛΑΕΔ, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΔΙΠΤ) Μιχαήλ Σαββάκης, μιλάει στην εκδήλωση επετείου 80 χρόνων από την ίδρυση της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, σε αίθουσα στη ΛΑΕΔ, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Δεκεμβρίου 2019]