Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Πρόταση Μιχάλη Γαζή – Μετονομασία της Λ. Αργυρουπόλεως σε Κωνσταντίνου Καραμανλή

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Την μετονομασία της Λ. Αργυρουπόλεως σε Κωνσταντίνου Καραμανλή ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Δύναμη» και δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού Αργυρούπολης Μιχάλης Γαζής. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε σχετική επιστολή στις 9 Δεκεμβρίου, προκειμένου το θέμα να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη και να παρθεί σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η κίνηση του Μιχάλη Γαζή έρχεται σε μια όχι τυχαία χρονική στιγμή αφού εκτιμά ότι στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να υλοποιηθεί ένα αίτημα που είχε απασχολήσει το Δήμο και στο παρελθόν. Συνάμα προτείνει τη μετονομασία ενός δρόμου που δε φέρει το όνομα κάποιου άλλου πολιτικού ή μη άνδρα για να δείξει ότι στις προθέσεις του δεν είναι οι αντεγκλήσεις. Το πλήρες κείμενο της επιστολή του ως ακολούθως:

Προς: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης
Κοιν: Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νέας Δημοκρατίας

Θέμα: «Μετονομασία
της Λ. Αργυρουπόλεως
σε Κωνσταντίνου Καραμανλή»

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε πολιτική προσωπικότητα που η παρουσία του, αλλά κυρίως οι αποφάσεις του σφράγισαν την πορεία της χώρας μας στο δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα.
Η αποτίμηση της προσφοράς του στο Έθνος μας τεράστια.
Καθήκον των ιστορικών μας, η αντικειμενικότητα, η τιμή στους μεγάλους ηγέτες, και η περισσότερη νηφαλιότητα από τους απλούς πολίτες, έτσι ώστε να καταγράφονται και να αναλύονται τα γεγονότα χωρίς παρερμηνείες.
Δικό μας καθήκον να τιμάμε την μνήμη τους και να μεταλαμπαδεύσουμε στους νεώτερους ότι η μνήμη, αποτελεί βασική προϋπόθεση της επιβίωσης της χώρας μας.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία της πατρίδας μας, προτείνουμε στο σεβαστό σας Δημοτικό Συμβούλιο να συμπεριλάβετε μεταξύ των θεμάτων της Η/Δ της προσεχούς συνεδρίασης, την έκφραση της πρόθεσής του να μετονομαστεί η Λ. Αργυρουπόλεως σε Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Μια πρόταση ρεαλιστική, που τιμά την προσφορά του μεγάλου πολιτικού άνδρα στην πατρίδα μας ιδιαίτερα για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η σχετική απόφαση αφού υποβληθεί στην Περιφέρεια Αττικής για την έκφραση σύμφωνης γνώμης της προβλεπόμενης από το άρθρο 12 του π.δ. 410/95 (Δ.Κ.Κ) όπως ισχύει επιτροπής, προκειμένου να ληφθεί στη συνέχεια οριστική απόφαση από το Δημοτικό σας Συμβούλιο.
Αργυρούπολη 9/12/2019

  1. Μιχάλης Γαζής (Υπ. Δήμαρχος – Δημοτικός σύμβουλος)
  2. Πέτρος Σιδηρόπουλος (π. Πρόεδρος Δ/Σ – π. Αντιδήμαρχος)
  3. Νικόλαος Μεγαδούκας (π. Δημοτικός σύμβουλος)
  4. Κωνσταντίνος Τζελέπης (π. Δημοτικός σύμβουλος)

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Δεκεμβρίου 2019]

Scroll to Top